Egy helyen a joggyakorlattal kapcsolatos információk

Az ügyfélközpontúság jegyében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala egy helyen kívánja összegyűjteni a jogalkalmazás szempontjából hasznos, weboldalán található információkat. A korábbi joggyakorlat aloldal ezért kiegészült a honlap más helyein található tartalmakra mutató linkekkel, mint a különböző oltalmi formákhoz kapcsolódó módszertani útmutatók vagy éppen a Szerzői Jogi Szakértő Testület és az Iparjogvédelmi Szakértői Testület szakvéleményeinek adatbázisai. A kibővült tartalomban az eligazodást címsorok segítik.

A megújult aloldal ezen túl számos, hasznos, külső honlapra mutató hivatkozást is tartalmaz, mint amilyen az EUIPO, a WIPO és az EPO adatbázisai, de ugyanígy elérhetők innen ezen túl a bíróságok és az alkotmánybíróság döntései is.

Új tartalomként került fel az IP-vonatkozású bírósági határozatok elvi és rövid tartalmainak gyűjteménye, illetve a közegészségügyi kényszerengedéllyel kapcsolatos bírósági határozatok, és alkotmánybírósági információk.

Hivatalunk bízik benne, hogy mind az ügyfelek, mind a látogatók eligazodását jelentősen segíti majd a megújult oldal, amelyet folyamatosan fejleszteni és frissíteni kívánunk a jövőben, és ezzel szeretnénk egy központi jogi aloldallá tenni.

A joggyakorlattal kapcsolatos információk ide kattintva érhetők el.

A Hivatal minden vonatkozó javaslatot és észrevételt szívesen fogad.

2022/12/21