Augusztus 1-jén megszűnik a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület

Megújult formában, az IP jogok jogosultjai és a fogyasztók érdekeinek még hatékonyabb figyelembevételével folytatódik a hamisítás elleni harc, amelyből a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala már közvetlenül is kiveszi a részét.

Kormányzat döntése értelmében, a közigazgatáson belüli átszervezés keretében a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) égisze alatt működő Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) mint önálló testület 2022. augusztus 1-jével megszűnik, és a HENT titkársága is befejezi eddigi formájában történő működését.

Az új struktúrában a kormány kiemelt feladata a magyar emberek, családok, fogyasztók jogainak képviselete, azok védelme és érvényesítése – hangsúlyozta korábbi nyilatkozatában Varga Judit igazságügyi miniszter, a kormány fogyasztóvédelmi politikáját bemutató sajtótájékoztatón.

A hamisítás elleni fellépést az SZTNH a jövőben is segíteni kívánja a saját küldetésén belül. Hivatalunk továbbra is határozottan kiáll azért, hogy felhívja a piaci szereplők figyelmét a szellemi tulajdon jogokkal kapcsolatos jogérvényesítés fontosságára, valamint továbbra is törekedni fog a hamisítás elleni tevékenységek minél szélesebb körben történő támogatására. Emellett az SZTNH a továbbiakban is viszi tovább saját missziója kiemelt részeként az egyes hamisítás elleni feladatokat a szellemi tulajdonjogokkal oltalmazott jogosultak védelméhez kapcsolódóan.

A hamisítás elleni küzdelemmel kapcsolatos információk, valamint az arról szóló hírek, események és szakmai anyagok továbbra is elérhetők a www.hamisitasellen.hu weboldalon vagy az SZTNH közösségi média felületein.

 

2022/08/01