Átadták a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíjat

Átadták a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíjat és 7 további innovációs díjat 2024. március 26-án az Országház Felsőházi Termében. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, élén a kulturális és innovációs miniszterrel, elsősorban a gazdasági eredmények és a társadalmi hasznosság alapján választotta ki a kiemelkedő innovációs teljesítményeiket.

2023. évi Magyar Innovációs Nagydíjban az Egis Gyógyszergyár Zrt. részesült a DELIPID® Plus és TORVAZIN® Plus kombinációs gyógyszerkapszulák kifejlesztéséért.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala elnöke, Farkas Szabolcs adta át a 2023. évi Innovációs Díjat a Femtonics Kutató és Fejlesztő Kft.-nek a Femtonics FocusPinner - 3D valós idejű képstabilizáció kifejlesztéséért.

A Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával kiírt 2023. évi Ipari Innovációs Díjban az Electrostatics Kft. részesült az “InteGREATed protection – vezetőképes öltözetek új generációja” c. innovációért.

Az Agrárminisztérium támogatásával kiírt 2023. évi Agrár Innovációs Díjban a ZILDA Tejfeldolgozó – Makrom Kft. az első A2 és laktózmentes A2 tejtermékek előállításáért és az elért tejipari és élelmiszeripari fejlesztésért.

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával kiírt 2023. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban a Respray Kft. részesült a világ első fújós dezodor újratöltő megoldásáért.

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával kiírt 2023. évi Energiaügyi Innovációs Díjban a FUX Ipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. részesült a környezetbarát karbonszál erősítésű kompozit magú nagyfeszültségű távvezeték gyártásáért.

A Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési És Innovációs Hivatal „Alapkutatástól a piacig” 2023. évi Innovációs Díjában a Technoorg Linda Tudományos Műszaki Fejlesztő Kft. részesült a „CleanMill - ionsugaras mintapreparáló rendszer védőgázas munkakörnyezethez való illeszkedéssel” c. innovációért.

A Magyar Innovációs Szövetség 2023. évi Startup Innovációs Díjában a Voovo Hungary Kft. részesült a Voovo – digitális tanulókártyák intelligencia alapú, szupergyors fejlesztéséért.

Kiemelt elismerésben részesült a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, a Nemzeti Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont és a PTE Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium közös pályázata a „Fénytől védett lombik védelem” módszerért, a Ganz Motor Kft. „A Ganz 180.1-30 típusú forgóváz kifejlesztéséért, valamint a Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. a „Hidrofilt energiahatékony ZLD és NZLD vízkezelő rendszerek" kifejlesztéséért.

 

Gratulálunk a díjazottaknak kiváló eredményeikhez!

 

További információk: https://www.innovacio.hu/index_32_nagydij_sajto_0326.html

2024/03/27