Aktív magyar részvétellel zajlott a WIPO 64. közgyűléssorozata

Sikeresen lezajlott – több mint 1200 delegált részvételével – a WIPO tagállamainak 64. közgyűléssorozata Genfben július 6. és 14. között. Az SZTNH delegációja ezúton is köszönetet mond Szűcs Margit nagykövet asszonynak és a genfi ENSZ/WTO Állandó Képviselet teljes csapatának támogatásukért és a hivatalunkkal való kiváló együttműködésért.

Az SZTNH delegációja a közgyűléssorozat margóján tárgyalt többek közt a kínai, a kirgiz és a svéd delegációval, valamint a Nemzetközi Védjegy Egyesület (INTA) küldöttségével. A közgyűlések mentén véglegesítésre került a szlovén és a magyar IP hivatal között megkötendő együttműködési megállapodás szövege, amelyet a felek várhatóan idén ősszel írnak majd alá.

Daren Tang, a WIPO főigazgatója kétoldalú találkozó keretében fogadta Farkas Szabolcsot, az SZTNH elnökét, emellett elnökünk fontos tárgyalásokat folytatott Kenichiro Natsume úrral, a WIPO infrastruktúráért és platformokért felelős főigazgató-helyettesével, a WIPO átalakuló és fejlett országokért (Transition and Developed Countries) felelős részlegével, a szabadalmi és technológiai jogi ügyekért felelős részleggel, valamint a közgazdasági és statisztikai ügyekért felelős osztállyal.

Végül a magyar delegáció rövid eszmecserét folytatott a soros EU elnökséget ellátó Spanyolország delegációjával a közelgő magyar elnökség várható kihívásairól.

További szakdiplomáciai sikerként említendő, hogy a mikroorganizmusok letétbe helyezésének nemzetközi elismerésével foglalkozó Budapesti Unió Közgyűlése Farkas Szabolcsot elnökhelyettesévé választotta. Ez a siker tovább erősíti Magyarország aktív nemzetközi szerepvállalását a szellemi tulajdon védelme területén.

A közgyűléssorozat közép-európai és balti államok (CEBS) csoportját bemutató nagyszabású kísérőeseménye keretében kiállítást és divatbemutatót is tartottak, melynek során magyar designerek alkotásait is bemutatták, és a delegációk megkóstolhatták tradicionális magyar ételeinket.

2023/07/17