A WIPO világnapi üzenete

Idén a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) a nőket, a női innovátorokat, kreatívokat állítja az ünnepnap középpontjába. Hangsúlyozzák, hogy a világnap jó alkalmat kínál annak bemutatására, hogy a szellemitulajdon-védelem rendszere hogyan segítheti az innovatív és kreatív nőket abban, hogy remek ötleteiket a piacon kamatoztatni tudják.

Szellemi tulajdon világnapi mottójuk: „A változás előmozdítói: kreatív és innovatív nők”

A nők nap mint nap olyan forradalmi találmányokkal és szellemi alkotásokkal ajándékoznak meg bennünket, amelyek átalakítják életünket és bővítik ismereteinket az asztrofizikától a nanotechnológiáig, az orvostudománytól a mesterséges intelligencián át egészen a robotikáig.

Legyen szó filmekről, zenéről, divatról, formatervezésről, szobrászatról, táncművészetről, irodalomról vagy a művészet más területeiről, a nők újragondolják a kultúrát, kiszélesítik a művészet és a kreatív kifejezésmódok határait, új perspektívák és ismeretek világába vezetve bennünket.

Szerte a világon rengeteg nő járul hozzá jelentős mértékben a változáshoz és válik inspirációs forrássá. Céltudatosságuk mindannyiunk számára példaértékű, kiemelkedő eredményeik pedig felbecsülhetetlen értékkel bírnak azon fiatal lányok számára is, akik a jövő feltalálói és a holnap alkotói kívánnak lenni.

Örömteli, hogy egyre több nő tölt be vezető szerepet és hallatja hangját a tudományos és műszaki területeken, az üzleti életben és a művészetekben. Nők és férfiak erejüket egyesítve tevékenykednek az emberiség szolgálatában, gazdagítják kultúránkat és hatékony megoldásokat fejlesztenek ki a szegénység csökkentése, az emberek egészségi állapotának javítása és a környezet megóvása érdekében.

Itt az ideje, hogy a világon mindenhol még több nőt és fiatal lányt ösztönözzünk arra, hogy vegyék ki részüket az innovációból és a kreatív munkából, és hogy megfogalmazzuk, ez miért is olyan fontos.

A szervezet inspiráló, kreatív nőkkel készített videókat, melyek megtekinthetők a WIPO YouTube csatornáján.

2018/04/26