A WIPO nemzetközi pályázati programja

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) meghirdette „WIPO Global Awards 2024” nemzetközi pályázati programját. A program eredetileg a szellemi tulajdon használata révén üzleti sikereket elérő kis- és közepes vállalkozások számára indult, de idén már startupok is jelentkezhetnek.

A jelentkezési időszak 2024. március 31-ig tart. A pályázat nyitva áll a világ bármely részén, a technológia, a mezőgazdaság, a kreatív ipar területén, illetve egyéb ágazatokban működő gazdasági tevékenységet folytató kkv és startup előtt. A szellemi tulajdon valamennyi formájának használatával lehet jelentkezni, a szerzői jogtól a védjegyeken és szabadalmakon át a földrajzi árujelzőkig.

A beérkezett pályázatok közül a WIPO Titkársága által kiválasztott 25 jelölt nevét közzéteszik. Ezt követően a független nemzetközi zsűri kiválasztja a hét nyertest.

A díjátadó ünnepség a WIPO 2024 júliusi Általános Közgyűlése keretében a nyertesek, a zsűri tagjai, a szponzorok, a mentorok és egyéb magas rangú meghívottak részvételével kerül megrendezésre.

További információ és a pályázat beadása a https://www.wipo.int/global-awards/en/how-to-apply.html oldalon.

2024/02/27