A WIPO „Fiatal szakemberek programja”

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (World Intellectual Property Organization, WIPO) elindította „Fiatal szakemberek programja” (Young Experts Program, YEP) elnevezésű új kezdeményezését abból a célból, hogy a szellemi tulajdon területén dolgozó vezetők következő generációját kiképezze.

 

A WIPO szervezésében megvalósuló kétéves program a főleg a fejlődő, a kevésbé fejlett, illetve az átalakuló országokban élő tehetséges fiatalokkal kívánja megismertetni a szellemi tulajdon technikai és politikai szempontjait. A program célja, hogy ezek a fiatalok a saját országuk, illetve régiójuk innovációs és kreatív ökoszisztémájában vezető pozíciókat tölthessenek be.

 

A tizenegy kiválasztott jelentkező széleskörű és alapos munkatapasztalatot fog szerezni a WIPO-nál, rotációs rendszerben megismerve a különböző munkaterületeket és munkatársakat. A program gondoskodik valamennyi fiatal szakértő mentorálásáról és lehetőséget nyújt a WIPO vezetőivel történő közös munkára.

 

A jelentkezés követelményei

 

A minimális követelmények a következők:

 

A jelentkezéskor legfeljebb 35 éves életkor
Rendelkezésre állás 24 hónapon keresztül 2022-2023 között
Egyetemi végzettség
Legalább kétéves munkatapasztalat
Erős, elemzői, kutatói és szervezői képesség
Erős kommunikációs és kapcsolatteremtő képesség
Kiváló írásbeli és szóbeli angol nyelvtudás

 

A jelentkezésnél további előnyt jelent:

 

A szellemi tulajdon, az innováció vagy a kreativitás területén szerzett tudás/tapasztalat
Az ENSZ egyéb hivatalos nyelveinek ismerete

 

A pályázat beküldésének határideje: 2021. november 19. További információ és jelentkezés a www.wipo.int/yep internetes oldalon.

2021/11/03