125 éves a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala – ünnepeljen velünk!

125 évvel ezelőtt, 1896. március 1-jén jött létre a Magyar Királyi Szabadalmi Hivatal, az SZTNH jogelődje. Ezzel az SZTNH Magyarország legrégebb óta innovációval foglalkozó hivatala, a szellemitulajdon-védelem hazai védőbástyája.

Az online követhető rendezvényen felszólalnak a hazai és nemzetközi szellemitulajdon-védelemért felelős vezetők, így ,  Prof. Dr. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért és szakképzésért felelős államtitkára, Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára, Daren Tang, a Szellemi Tulajdon Világszervezetének főigazgatója, Christian Archambeau, az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának ügyvezető igazgatója, António Campinos, az Európai Szabadalmi Hivatal elnöke is. Természetesen köszöntőt mond Pomázi Gyula, az SZTNH elnöke is.

A program azonban itt még nem ér véget, hiszen sikeres és a szellemitulajdon-védelem területén tudatos feltalálók, innovátorok is köszöntik a hivatalt, így Fekete Andrea kutató gyermekorvos, a Semmelweis Egyetem egyetemi docense, valamint Jónás Vera énekes-dalszerző is. Az ünnepi műsor második felében Szabó Ibolya a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője; Takács István, Pick Szeged Szalámigyár és Húsüzem Zrt. vezérigazgatója; Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke és Murányi Gergely, a Teqball Kft. külkapcsolati igazgatója kerekasztal-beszélgetés keretében vitatja majd meg, a szellemi tulajdonnak milyen szerepe volt abban, hogy Magyarországon és a nemzetközi gazdasági színtéren is jelentős sikereket értek el.

 

Az online esemény az alábbi oldalakon követhető: 

https://www.sztnh.gov.hu/hu/sztnh/125-eves-az-sztnh

https://sztnh.videosquare.eu/hu/live/view/7222,Magyar?key=6lhkk4ZHsxEy

https://sztnh.videosquare.eu/hu/live/view/7225,English?key=krFxKXEvpt0Q

 

 

SZTNH125 - Program»

HIPO125 - Programme»

 

 

 

2021/02/22