Újdonságkutatás

Újdonságkutatás

Az újdonságkutatás keretében feltárjuk és rendelkezésére bocsátjuk azokat a szabadalmi és más publikációkat, amelyek figyelembe vehetők az Ön által ismertetett találmány újdonsága és a feltalálói tevékenység (inventive step) követelménye szempontjából.

Elérhető előnyök
- A szabadalmazhatóság esélyének a bejelentés előtti megismerésével időt, pénzt és fáradságot takaríthat meg.
- Ha már tett bejelentést az elsőbbség biztosítására, fontos lehet minél előbb megtudnia, hogy eséllyel jelentheti-e be más országokban a találmányt.
- Képet alkothat az inventivitás mértékéről, arról, hogy találmánya mennyire esik közel az ismert megoldásokhoz.

A szolgáltatás ismertetése (kutatás, elemzés, a jelentés tartalma)
Az újdonságkutatás alapja a találmány Ön által rendelkezésünkre bocsátott leírása és (ha van) rajza, a műszaki megoldás egyértelmű ismertetésével, angol, német, francia vagy magyar nyelven. Az újdonságkutatáshoz nincs szükség szabályszerű szabadalmi bejelentésre.
A kutatást a technológia adott területeiről rendszerezett és naprakész információt tartalmazó szabadalmi és nem szabadalmi adatbázisokban végezzük.
A kutatási jelentésben az idézett dokumentumokról rövid tartalmi összefoglalást adunk, és a találmányhoz való viszonyukat a nemzetközileg szokásos X, Y és A relevancia- kategóriákkal jelezzük. A jelentéshez az idézett dokumentumok másolatát mellékeljük.

Díjak
A szolgáltatás díja találmányonként egységesen 150.000 Ft + 27% ÁFA, amely díj tartalmazza a szolgáltatás teljesítésével összefüggésben felmerülő valamennyi költséget, így különösen az idézett dokumentumokról készített másolatok költségét is.

Teljesítési határidő
A kutatási jelentést a körülményekhez képest a lehető legrövidebb idő alatt, de legkésőbb a megrendelés beérkezésétől számított 4 héten belül elkészítjük.

 

Általános szerződési feltételek »
Árjegyzék (PDF) »
Megrendelőlap (PDF) »