Megjelent az Innovációs voucher (GINOP-2.1.4-15) felhívás

Megjelent a GINOP-2.1.4-15 kódjelű, „Innovációs voucher” elnevezésű K+F pályázat. A Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett felhívás célja egyrészt a mikro-, kis- és középvállalkozások bevonása az innovációs láncba, másrészt a voucher segítségével igénybe vett K+F+I szolgáltatások révén a vállalkozások K+F+I tevékenységének intenzitásának fokozása.

A Felhívás keretében támogathatóak a kis- és középvállalkozásnak nyújtott innovációs támogatás, innovációs tanácsadás és innovációs támogató szolgáltatások igénybevételének formájában a feltételeknek megfelelő mikro-, kis- és középvállalkozások.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 3 millió forint, maximum 20 millió forint. Jelen felhívás keretében elszámolásra kerülő költség/költségtételek semmilyen egyéb uniós illetve hazai forrásból nem kerülhetnek elszámolásra.  A támogatást igénylőnek legalább a projekt elszámolható összköltségének 10%-át kitevő igazolt saját forrással kell rendelkeznie. Az önerő saját forrásból és az államháztartás alrendszereiből származó egyéb támogatásból (pl. támogatott hitelből) állhat. Az egyes pályázók maximum 75 %-os támogatási igénnyel nyújthatnak be pályázatot.

A területi korlátozás értelmében nem támogathatóak a közép-magyarországi régió területén megvalósuló projektek.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. március 21-től 2018. március 20-ig lehetséges.

A pályázati kiírás elérhető az alábbi honlapon: www.palyazat.gov.hu/

2016/01/27