2023

Millenniumi Díj 2023

Barabás Téglakő Kft.
Bartos Erika
Déryné Program
Kerox Ipari és Kereskedelmi Kft.
Zwack Unicum Nyrt.

 

Barabás Téglakő Kft.

A Barabás házaspár 1993-ban, egy külföldi nyaralás során döbbent rá arra, hogy milyen igényes a fejlettebb országok környezete az akkori magyar helyzethez képest. Ekkor született meg az elhatározás és alapították meg első családi vállalkozásukat. Eleinte transzportbeton-gyártással foglalkoztak, majd 1997-től áttértek a térburkolat gyártásra. Az évek során, a viszontagságok ellenére sem változott az az álmuk, hogy Magyarországon a családi házak udvarai, a közterületek és a lakóövezetek burkolatainak minősége a nyugati országok színvonalát elérje. Időközben azonban rájöttek, hogy ennek megvalósításához nem elég csupán egy gyártónak lenni a sok közül, piacvezetővé kell válniuk. A Barabás Téglakő Kft. számtalan oltalommal rendelkező vállalkozás. Termékeiket oltalmi portfólióval védik, ahol nem csak az oltalmak megszerzésére, de a jogérvényesítésre is nagyon figyelmet fordítanak, amellyel számos magyar vállalkozásnak mutathatnak példát.

A díjazottal készített kisfilm az SZTNH YouTube csatornáján megtekinthető.

 

Bartos Erika

Bartos Erika Pro Familiis-díjas meseíró pályája a kétezres évek elején indult. Szeretetteljes könyveit a legkisebbek rögtön a szívükbe zárták, műveinek szerepe tetten érhető a magyar gyerekirodalom kétezres évek elején tapasztalt felvirágzásában. Meséivel megnyugtató, harmonikus világot közvetít, történeteit maga illusztrálja. Bogyó és Babóca sorozatából rajzfilm is készült, mely a rendszerváltás óta az első magyar animációs mesesorozat. Kiemelkedő műveiben foglalt értékként tekinthetünk arra is, hogy nemcsak generációk számára biztosított, mesékbe rejtett kincseket közvetít felénk, hanem szellemi tulajdonvédelmi tudatosság tekintetében is formál, példát mutat az általa védjegyoltalmat szerzett szó-, és ábrás védjegye, valamint önkéntes műnyilvántartásba vett kötetei révén. Tudatos brand-építése eredményeként alkotásai több különböző termékkörben is megjelentek: illusztrált kiadványai mellett animációs filmsorozatban, ajándéktárgyakban, társasjátékokban és egyéb játékok formájában is találkozhatunk az általa életre hívott branddel és karakterekkel.

A díjazottal készített kisfilm az SZTNH YouTube csatornáján megtekinthető.

 

Déryné Program

A Déryné Program olyan hiánypótló kezdeményezés, amely amellett, hogy összetett módon kíván támogatást nyújtani a színházi szakma eddig perifériára szorult területeinek, igyekszik széles körben megszólítani a magyar színházi élet részvevőit, felkarolva a kőszínházak mellett az alkotótársulásokat, a befogadó intézményeket és a kultúrafogyasztókat. A 2020-ban indult program küldetése, hogy feltámassza, felpezsdítse a vidék kulturális életét. A négy alprogramot magába foglaló program feladatellátása közös kulturális misszió, melynek jelmondata: „Színház mindenkinek!” Ennek megfelelően fontosnak tartották, hogy a program logóját, valamint a missziójukat megfogalmazó szlogent, mind vizuálisan, mind szókapcsolat szintjén oltalom alá helyeztessék.

A díjazottal készített kisfilm az SZTNH YouTube csatornáján megtekinthető.

 

Kerox Ipari és Kereskedelmi Kft.

A Kerox Ipari és Kereskedelmi Kft. fő profilja a kerámiaszelepek fejlesztése, gyártása és forgalmazása sokfajta kialakításban, egykaros, joystick, kerékpáros, terelő, nyomáskiegyenlítő, termosztatikus, öko és újabban nyomógombos kategóriákban. A magyar vállalkozás 1982-ben a kerámia csaptelep-szelepek ágazatának egyik úttörőjeként indult. Stratégiájának az alapja az új kerámia és termosztatikus szeleptermékekbe való folyamatos fejlesztés, amelyet egy 25 fős mérnökcsapat felügyel. Az egyszerű, egykaros kerámiapatronoktól kezdve a fejlesztés a csaptelepipar számára sokkal több „szelepes motort” adott, amelyekkel együtt dolgozhat, amelyek egymással több esetben csereszabatosak. Jelenleg 22000 m2 alapterületen 619 munkavállalóval 42 országba szállít termékeket.

A díjazottal készített kisfilm az SZTNH YouTube csatornáján megtekinthető.

 

Zwack Unicum Nyrt.

A Zwack Unicum Nyrt. egy magyar szeszesital-gyártó cég, mely az eltelt több mint 200 évben sok viszontagságot sikeresen túlélt, évszázados tradícióira, szakmai presztízsére, szakértelmére, stabil értékeire építve egy dinamikus, folyamatosan megújuló társaság maradt. Zwack József 1840-ben megalapította az első Zwack céget. A Zwack cég a kezdetektől családi vállalat volt, és még ma is az. A több száz évre visszatekintő vállalkozás innovatívan fejleszt és alkotásai iparjogvédelmére is külön figyelmet fordít hosszú évtizedek óta. Számtalan védjegyük mellett, számos formatervezési mintával és használati mintával is rendelkeznek.

A díjazottal készített kisfilm az SZTNH YouTube csatornáján megtekinthető.