2019

Millenniumi Díj 2019

Co&Co Designcommunication
MOME EcoLab
Innomed Medical Zrt.
Microsec Zrt.

 

Co&Co Designcommunication

A Co&Co Designcommunication márka- és designkommunikációval és komplex termékfejlesztéssel foglalkozik. A társaság a  designkommunikáció program létrehozójaként a design globális fontosságáért és egyben felelősségvállalásáért küzd. Küldetésük, hogy a kommunikáció része legyen a fejlesztésnek, ennek megfelelően minden projektjük során a fejlesztésbe integrált kommunikáció megvalósítását célzó szemléletű tervezést tartják elsődleges feladatuknak. Díjnyertes termékeik között található többek között a Teqball, a CocoDice nevű logikai gyerekjáték, DSI Inhalo sóinhaláló termék, valamint a gyermekbarát Nosiboo orrszívó porszívó.

 

MOME EcoLab

A MOME EcoLab a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fenntarthatósági kutatócsoportja, mely napjaink ökológiai és társadalmi kihívásaira keres válaszokat a fenntarthatósági tervezés, öko-design és szociálisan érzékeny design eszközeivel. A labor gyakorlatorientált, projekt alapú kutató, tervező és alkotó tevékenységet végez, valós helyzetekben, valós közösségek problémáira keres kézzelfogható megoldásokat. A laborban interdiszciplináris keretek között, különböző szakterületeket képviselő oktatók, hallgatók és fiatal tervezők dolgoznak együtt annak érdekében, hogy egy fenntarthatóbb világban éljünk. Főbb projektjeik: cloudfactory, bódvapakk, lenkeprojekt, torony.

 

Innomed Medical Zrt.

Innomed Medical Zrt kardiológiai diagnosztikai és radiológiai készülékek gyártásával foglakozik. A cég a magyar orvosi műszeripar hagyományaira épül, de termékstruktúrájában és fejlesztési stratégiájában innovátor tevékenységet folytat. A magyar tulajdonú cég elsősorban a világpiacra szállít orvostechnikai eszközöket, a világ 110 országába jutnak el a műszereik, berendezéseik, Brazíliától Oroszországig. A megrendelőik között olyan óriások is vannak, mint a kínai hadsereg, ahol szintén a magyar cég leggyorsabb töltésű defibrillátorait használják a katonai egészségügyi szakemberek. Három szabadalommal, négy szabadalmi bejelentéssel, hét védjegyoltalommal és egy formatervezési mintaoltalommal rendelkeznek Magyarországon.

 

Microsec Zrt.

A Microsec Zrt. jogelődje 1984-ben alakult, szoftverfejlesztéssel foglalkozott. Jelenleg a fő profilja egyrészt a cégbírósági rendszerek fejlesztése és üzemeltetése, másrészt az elektronikus aláírás technológián alapuló szolgáltatások teljes körű nyújtása. A cég a legnagyobb magyar hitelesítés szolgáltató, az elektronikus aláíráson alapuló ügyviteli és üzenetközvetítő rendszerek szállítója. Hitelesítés szolgáltatóként az elektronikusan hiteles és bizonyító erejű okiratok, valamint az elektronikus aláírás technológiájára épülő e-Szignó üzleti megoldások terén nyújt kiemelkedő szolgáltatásokat. Innovatív megoldásaik révén segítik és támogatják a felhasználóbarát elektronikus ügyvitel terjedését és fejlődését mind az állami, mind a magánszektorban.