Lezárult a 2014/2015 tanévre meghirdetett Ujvári János diplomadíj-pályázat

Ujvári János diplomadíj-pályázat célkitűzése felkelteni a felsőoktatásban tanuló hallgatók érdeklődését a szellemitulajdon-védelem jelentősége iránt. A pályázat arra motiválja a tanulmányaik végéhez közeledő hallgatókat, hogy diplomadolgozatuk témáját megvizsgálják szellemitulajdon-védelmi szempontból. A hallgatók a pályázatírás közben megismerik a szellemitulajdon-védelem alapjait, betekintést kapnak eszközrendszerének gazdasági és jogi jelentőségébe, és olyan tudásra tesznek szert, amit a későbbiekben munkavállalóként, kutatóként vagy mérnökként is hasznosíthatnak.

A 2014 őszén kezdődő pályázati ciklusban 26 hallgató regisztrálta indulási szándékát, ebből 20 hallgató adta le a pályázatát. A pályamunkák közül az értékelők 9 hallgatót javasoltak díjazásra. 

A díjakat 2015. szeptember 23-án, ünnepélyes keretek között vették át a díjazottak a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalában.

 

Akikre 2015-ben büszkék vagyunk:

Szabadalom / használatiminta-oltalom kategóriában
Pozsgai Andrea, NYME, 1. helyezett
Beregszászi Rita Patrícia, PPKE, 1. helyezett
Csurgai Angéla, PPKE 2. helyezett

Szerzői jog kategóriában
Bándi Gergely, PPKE 1. helyezett
Szabó János, ELTE, 2. helyezett
Baráth András, ÓE, 3. helyezett

Védjegyoltalom kategóriában
Lehoczki Boglárka, ELTE, 1. helyezett

Formatervezésiminta-oltalom kategóriában
Radnai Anna, PPKE, 1. helyezett

Szellemitulajdon gazdasági szerepe kategóriában
Jenei Gábor, ELTE, 1. helyezett

 

Gratulálunk a díjazottaknak és sok sikert kívánunk a pályázaton megszerzett szellemitulajdon-védelmi ismereteik hasznosításához.