Hamisítás Elleni Nemzeti Testület

Mivel szinte nem létezik olyan termék, amelyet ne hamisítanának, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület munkacsoportjai a leginkább fertőzött területeket fogja össze. 2012-ben létrehoztuk a Jogérvényesítési munkacsoportot, amelynek munkája többek között a termékhamisítás  és az internetes jogsértések  témájához kapcsolódik. 

A Testület tevékenységének célja, hogy feltárja a hamis termékek és a hamisítás elleni küzdelemben mutatkozó jogérvényesítési problémákat, azok okait és ezekre megoldási javaslatokat dolgozzon ki az érintettek bevonásával.
Munkája során a következő területeket kezeli kiemelten:

  • a jogérvényesítésben közreműködő hatóságok szellemitulajdon-védelmi ismereteinek bővítése;
  • a jogérvényesítést segítő jogszabály-módosítások kidolgozása;
  • joggyakorlati nehézségek elemzése;
  • az interneten elkövetett jogsértések elleni fellépés hatékonyabbá tétele.

A Testület a fenti témák vonatkozásában kiemelt hangsúllyal kezeli a prevenciót , a hamisításhoz kapcsolódóan a jogérvényesítés lehetőségeit , valamint azt a kérdést, hogyan csökkenthetők a jogérvényesítés költségei .

A Testületről és eredményeiről bővebben a HENT honlapján  olvashat. A Titkárság örömmel veszi a hamisítással kapcsolatos tapasztalatokat, illetve fogadja a javaslatokat arra vonatkozóan, hogyan lehet a küzdelmet felvenni a hamisítás ellen.