Ha egyedül nem megy…

A formatervezésiminta-oltalmi bejelentés kellékeinek az elkészítéséhez, illetve az engedélyezési eljárás lefolytatásához célszerű a mintaoltalmi jogban járatos ügyvédet vagy szabadalmi ügyvivőt (hivatásos képviselőt) megbíznia a bejelentőnek. Különösen igaz ez a már megadott mintaoltalommal kapcsolatban indult megsemmisítési és nemleges megállapítás iránti eljárásokban.

 

Videós segédlet a formatervezésiminta-oltalmi bejelentések benyújtásához és a lajstromozási eljárás folyamatának áttekintéséhez

 

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatal által megindított ECP3 projekt keretében elkészült a formatervezésiminta-oltalmi bejelentések benyújtásának megkönnyítésére szolgáló magyar nyelvű videós segédlet. Az elkészített videó amellett, hogy hasznos támpont a bejelentés összeállítása során, segítséget nyújt a bejelentési eljárás folyamatának megismerésében, illetve választ ad az eljárással kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdésekre.

A hivatkozott ECP3 projekt eredményeként immár valamennyi európai uniós ország szellemitulajdon-védelmi hivatalának honlapján - az adott országban használt nyelven - hozzáférhetők a formatervezésiminta-oltalmi bejelentések benyújtásához segítségként szolgáló videók.

A magyar nyelvű felvétel elkészítésében az SZTNH Mintaoltalmi Osztályának munkatársa, Németh Zsófia működött közre.

A videó megtekinthető a képre kattintva vagy az alábbi internetes címen:

 

https://youtu.be/XwMd4mk5cGs