Design Management Díj

„A Díj célja, hogy bemutassa, hogyan növelheti egy szervezet hatékonyságát, versenyképességét a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és szakszerű menedzselése, elismerje ennek kiváló példáit.”

A Magyar Formatervezési Tanács 2009-ben alapította a Design Management Díjat (DMD) annak érdekében, hogy a design integrált alkalmazását mind a gazdasági élet szereplőihez, mind a széles nagyközönséghez közelebb hozza.

DMD felhívás, értékelés
A díjat a tanács minden év kora tavaszán hirdeti meg. A díjra – a bírálóbizottság tagjain kívül – bárki jelölhet (saját szervezet is jelölhető). Odaítéléséről – a beküldött dokumentáció alapján – felkért bírálóbizottság dönt, az alábbi értékelési szempontok szerint:

  • a design integrációja;
  • innováció;
  • a design alkalmazása;
  • a design hatékonysága.

A díjazott bruttó 1 M Ft-os díjazásban és elismerő oklevélben részesül. A díjak átadására a Magyar Formatervezési Díj ünnepélyes díjátadó gálájának keretében kerül sor.

A DMD története
Azzal, hogy fennállása öt éve alatt láthatóvá tette a designmenedzsment fogalmát és lényegét, társadalmi figyelmet generált, rámutatott a design hasznosíthatóságának különösen eredményes útjaira, és új vállalatvezetési stratégiák lehetőségét mutatta fel a döntéshozóknak. Az elmúlt évek igazolták, hogy a designmenedzsment a gazdaság minden területén fontos eszköz lehet: a díjazottak között ugyanúgy akadtak kis- és középvállalatok, mint nonprofit intézmények, kifejezetten designnal foglalkozó vagy kereskedelmi profilú cégek. Az ötödik évben a jelölők növekvő száma mellett immár kiegyenlítetté vált a budapesti és vidéki jelölt cégek aránya is. Bármennyire sokszínűek is, valamennyi eddigi díjazottban és jelöltben közös a design révén elért siker. Tartós eredményességük garancia arra, hogy a díjnak nem csak múltja, de jövője is van.

További információ:
Kohut-Jankó Anna
projektmenedzser
e-mail: kohut-janko [961] anna [169] niu [961] hu