MEGJELENT A START UP GUIDE 2017

Az induló kreatívipari vállalkozások számára nélkülözhetetlen, naprakész kiadvánnyal jelentkezik ismét a Magyar Formatervezési Tanács (MFT).

12. alkalommal jelenik meg főként a design területén tevékenykedő kreatív kisvállalkozások támogatását célzó, ám minden induló kisvállalkozó számára hasznos információkat tartalmazó gyakorlati útmutató, a Start Up Guide.

A folyamatosan változó gazdasági környezet elvárásainak megfelelően aktualizált kiadvány segítséget nyújt a kreativitás és az innováció integrációjához, így segítve a tervezők pályakezdésének szakmai támogatását, vállalkozások születését, valamint a meglévők fejlődését, sikerre vitelét.

Az MFT küldetése, hogy közismertté tegye, és saját eszközeivel erősítse azt a pozitív hatást, amelyet a design gyakorol a gazdaságra például az életminőség javításában, de mindenekelőtt a GDP növelésében. E folyamat szerves része a kreatívipari vállalkozói ökoszisztéma kiszélesítése, az e területen tevékenykedő pályakezdő fiatalok támogatása, a vállalkozásalapítás ösztönzése. A cél egyértelműen a magyar gazdaság számára kiemelkedő fontosságú, exportképes kreatív szellemi termékek előállításának segítése.

E küldetést és célt szem előtt tartva készült el a 2017-es Start Up Guide, amelyet elektronikus formátumban (PDF), ingyenesen érhetnek el a pályakezdők és az újrakezdő kreatívipari vállalkozók. A 2007-ben indult kiadvány új eleme az “Ipar 4.0., “Internet of Things és “Big Data” fogalmait, összefüggéseit bemutató fejezet; a kockázati tőkeprogramok kínálata, a kisvállalkozókat érintő adójogszabályok, egy vállalkozás vezetésének alapvető kérdéseit bemutató fejezet. Az eddigieknél nagyobb hangsúllyal szerepelnek a kiadványban a kisvállalati kommunikációval foglalkozó részek, a kedvezményes hitelkonstrukciók kínálata, valamint helyet kapott néhány hasznos tanács a potenciális befektetők figyelmét valóban felkeltő prezentáció elkészítéséhez.

 

A Magyar Formatervezési Tanács által gondozott Start Up Guide 12. díjmentesen letölthető a www.mft.org.hu/startupguide.hu és a http://kreativipar.startupguide.hu weboldalról.

2017/05/15