Kiemelt feladatok

 

Magyar Formatervezési Díj pályázat

Az innovációs és technológiai miniszter által meghirdetett nyilvános díjpályázat a kimagasló színvonalú formatervezői teljesítmény elismerését, a hazai formatervezés alkalmazásának ösztönzését hivatott elősegíteni. A díjpályázatra tervezők, gyártók, forgalmazók egyaránt pályázhatnak termék, terv, vizuális kommunikáció és diák kategóriában.

 

Design Management Díj

A Magyar Formatervezési Tanács 2009-ben alapította a Design Management Díjat. A díj célja, hogy bemutassa, hogyan segítheti a design alkalmazása és szakszerű menedzselése egy szervezet célkitűzéseinek megvalósítását, eredményes működését, és elismerve ennek kiváló példáit, közelebb hozza a design integrált alkalmazását mind a gazdasági élet szereplőihez, mind a széles nagyközönséghez. A díjra gazdálkodó szervezetek, intézmények jelölhetők.

 

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázat

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj fiatal tehetségek önálló alkotói munkáját és szakmai fejlődését segítve, a hazai formakultúra fejlődését és annak nemzetgazdaságba való integrálását, azaz a hazai gazdaság versenyképességének növelését célozza meg. A pályázatra jelentkezhet minden 35 év alatti, szakirányú diplomával rendelkező tervező-, illetve iparművész, önállóan kialakított szakmai programmal.

 

Budapest Design Week

Az MFT 2004-ben indította útjára a Budapest Design Week rendezvénysorozatot, melynek azóta is védnöke és támogatója. Legfontosabb célja a design értékének, gazdasági és társadalmi szerepének tudatosítása, a design iránti bizalom növelése és a terület szereplői közötti kommunikáció, a tervezők és a potenciális befektetők egymásra találásának elősegítése. A magyar innovatív gondolkodás emblematikus rendezvénye, a gazdasági döntéshozók és a hazai vállalkozások figyelmét a designban rejlő lehetőségekre irányítja.

 

Start Up Guide

Az MFT gondozásában megjelentetett fiatal alkotók pályakezdését támogató, pályázati, jogi, vállalkozási, marketing, fogyasztóvédelmi és szellemi tulajdonvédelmi ismereteket tartalmazó kiadvány. A fiatal tervezők vállalkozási ismereteinek erősítését célzó, évente frissített tartalommal megjelenő elektronikus kiadvány, a saját vállalkozás elindításához nyújt segítséget gyakorlati tanácsokkal és azzal, hogy a szükséges lépesek végiggondolására késztet.