Lezárult a Magyar Formatervezési Díj idei pályázata

A Magyar Formatervezési Díj idei elismeréseinek ünnepélyes átadásán, október 6-án, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úr köszöntő beszédében hangsúlyozta a kreatívipar nemzetgazdaságban betöltött egyre növekvő szerepét. A szektor dinamikus fejlődése, térnyerése nagyban hozzájárul a KKV-k megerősödéséhez, nemzetközi versenyképességének fokozásához.

Dr Łuszcz Viktor, a Tanács elnöke beszédében kiemelte, a Magyar Formatervezési Díj, a Design Management Díj elismertjei, illetve a Design Hét Budapest egésze arról a szemléletről tanúskodik, hogy a tervezők, menedzserek, vállalkozások, azaz a szakma szereplői milyen víziókkal rendelkeznek a jövőkép alakításáról.

A Díj idei elismertjeit bemutató tárlat november 5-éig volt megtekinthető az Artus Stúdióban. Idén is számos egyetemi csoport vett részt a kiállításon a legjelentősebb hazai tervezőképző intézményekből, így szakmai tárlatvezetés keretében, közvetlenül is megismerkedhettek a hallgatók a díjazott tervezőkkel, a bírálóbizottság egy-egy tagjával.

A díjazottakat idén is jelentős médiafigyelem kísérte, számos interjú készült az elismerésben részesült alkotókkal.

A felhívás kiírására várhatóan jövő év kora tavaszán kerül sor.

Kövesse Ön is a Magyar Formatervezési Díj oldalát, és értesüljön közvetlenül a legfrissebb információkról:

facebook.com/magyarformatervezesidij

 

 

 

 

2017/11/06