FormaTúra Vándorkiállítás - Miskolcon

 

Szeptember 10-én a múlt randevúra hívta a jövőt!

A Magyar Szabadalmi Hivatal Formatervezési Tanácsának és a Miskolci Egyetem együttműködésének eredményeként - a budapesti Iparművészeti Múzeum után - első ízben Miskolcon is megtekinthetők az elmúlt öt év Magyar Formatervezési Díjas alkotásai,
termék-, vizuális kommunikáció, terv- és diákmunka kategóriákban.

A kiállítást a Miskolci Egyetem Galériájában, ünnepélyes keretek között szeptember 10-én délután 14 órakor Prof. Dr. Dobróka Mihály, a Miskolci Egyetem tudományos és nemzetközi rektor-helyettese, valamint Pohárnok Mihály, a Design Terminál Kht. ügyvezető igazgatója, a Magyar Formatervezési Tanács tagja nyitotta meg.
A kiállítás megnyitóján jelen volt a Magyar Formatervezési Tanács irodájának vezetője, Várhelyi Judit, valamint Majcher Barbara főtanácsos is.
A kiállítás szeptember 25-éig, hétfőtől-péntekig 09-16 óra között, szeptember 26-án, a " Kutatók éjszakáján" 10-24 óra között tekinthető meg.

A design meghódította a 270 éves Universitast, a jövő üzenete megszólította az egyetemváros polgárai mellett Miskolc meghatározó közéleti és gazdasági szereplőit, valamint az innovációra, kreativitásra, változatos formavilágra érzékeny miskolci lakosokat is. "A nyitott kapuk városa" megtalálta a kulcsot a jövő sikereihez.

 

 

a fotókat Kocsis Zoltán készítette