Design Hét 2007 - Design: egy új esély

 

 

Design7 - 2007

 

Design Hét 2007 - Design: egy új esély
 

 

A Design Terminál Kht. a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével 2007. október 8-14. között negyedik alkalommal rendezi meg a fővárosban a Design Hét című programsorozatot, amely az előző év gyakorlatának megfelelően egy központi gondolathoz kapcsolódik. A szervezők kiemelt célja, a designban rejlő, illetve a design által kínált lehetőségek és esélyek bemutatása. A formatervezés határterületeit is magukban foglaló események egyértelműen rávilágítanak arra a tényre, hogy a tárgyak mögött megbúvó szellemi tartalom olyan - számokban is kifejezhető - hozzáadott értéket jelent, amely jelentősen javíthatja egy adott termék, vállalkozás piaci sikerének esélyeit.
A több mint 80 rendezvény közötti könnyebb eligazodást szolgálják a város forgalmas közterein elhelyezett, térképpel ellátott és alternatív pihenőbútorokkal berendezett Design Pihenőpontok is, lehetőséget kínálva a pihenésre és az ismerkedésre a környezettudatos designnal. (Forrás: Design Terminál Kht.)
Hagyományosan a rendezvény részét képezi a Magyar Formatervezési Díj 2007. évi pályázati anyagának és nyerteseinek felvonultatása az Iparművészeti Múzeumban. A Magyar Formatervezési Tanács azonban az idén más programokkal is készült.
A meglévő szellemi tőke menedzselésének fontosságát kívánja hangsúlyozni a Design Terminál Kht.-val közösen szervezett kétnapos workshop rangos külföldi előadók és a hazai design meghatározó szereplőinek részvételével, amely a gyakorló tervezők és pályakezdő fiatalok tevékenységét hivatott segíteni. Szintén a hazai alkotók érvényesülésének esélyét szeretné növelni a Start-up Guide, Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára című, elektronikus kiadvány, amelynek második, bővített kiadása a Design Héten jelenik meg.
Október 11-én, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, ünnepi eseménnyel köszöntjük az ICSID fennállásának ötvenedik évfordulóját. Az Ipari Formatervező Társaságok Nemzetközi Szövetsége, közismert nevén az ICSID (International Council of Societies of Industrial Design) 50 éve, 1957. június 29-én, Londonban alakult. Az ipari formatervezők érdekeit képviselő, nemzetközi testület 50 országból, több mint 150 tagszervezetet tud magáénak, melyek mintegy 150 000 oktatási intézményt, szakmai szervezetet, valamint formatervezőt képviselnek.

További információ, részletes program: www.design7.hu

Kapcsolódó hírek:
ICSID - 50 év a globális designközösség szolgálatában
Magyar Formatervezési Díj (beharangozó)