Magyar Formatervezési Díj

 

A Magyar Formatervezési Díjjal elismert és a különdíjat nyert alkotások, valamint a kiemelt pályamunkák az Iparművészeti Múzeum földszinti aulájában lesznek megtekinthetőek 2008. október 8. és 26. között.

A környezettudatosság, a természetbarát szemlélet és az energiahatékonyság egyre nagyobb mértékben nyer teret a hazai tervezők körében. Ezt a "zöld utas" irányt mutatja az idén a Magyar Formatervezési Díj címért induló pályaművek döntő többsége is. A díjnyertes alkotások kilétét október 7-én hozza nyilvánosságra a Magyar Formatervezési Tanács.

A tradíciót és a hagyományokat kreatívan ötvöző díjazottak névsora még titkos, de az alábbi kérdésekre biztosan választ kapunk majd a kiállításon:

  • A városi tömegközlekedés okozta káosz miatt duplájára növekedett menetidőt milyen alternatív megoldással lehetne optimalizálni?
  • A modern digitális technika és a design az orvostechnikai műszerek esetében is fontos?
  • Mennyi valójában egy csipet fűszer?
  • Mi mindenre lenne jó a negyven fokos kánikula?
  • Vajon a rajzfilmek kétéltű járgányai csak a mesében léteznek?

 

A Magyar Formatervezési Díj – 2008. számokban

 

A beérkezett pályázatok száma:

 

203 pályamunka

A pályázatok kategóriánkénti megoszlása:

 

Termékkategória:

 

42 pályamunka

 

Vizuális kommunikáció kategória:

 

19 pályamunka

 

Tervkategória:

 

62 pályamunka

 

Diákmunka-kategória:

 

80 pályamunka

A Magyar Formatervezési Díj 2008. kiállításával egy időben szintén az Iparművészeti Múzeum földszinti aulájában lesz látható a FormaTúra vándorkiállítás, amely az elmúlt öt esztendő Magyar Formatervezési Díjpályázat nyerteseinek, különdíjasainak, és kiemelt pályázóinak a munkáit mutatja be.