Február 21-től látogatható a  Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjasok kiállítása az Iparművészeti Múzeumban

A csütörtök esti ünnepélyes megnyitót követően, e hét péntektől, azaz 2014. február 21-től várja a látogatókat a 2013-as Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjasok beszámoló kiállítása az Iparművészeti Múzeumban. A fiatal tehetségek alkotói munkáját és szakmai fejlődését segítő ösztöndíjpályázatra beérkezett munkák elbírálói a téma innovációs tartalmát, társadalmi és gazdasági jelentőségét vették figyelembe, de hasonlóan fontos szempont volt nemzetközi összehasonlításban is értékelhető újdonságtartalma.

A 2014. április 6-ig látogatható kiállításon kilenc fiatal tervező, Geréby Zsófia, Giba Ágnes, Hukaya Simon, Jani Zsuzsanna (2011-es ösztöndíjas), Juhász Ádám (2011-es ösztöndíjas), Kiss-Gál Gergely (2011-es ösztöndíjas), Lantos Tímea, Németh Krisztina és Somogyi Éva munkái tekinthetők meg.

Kiállításajánló
A Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjasok beszámoló kiállítása mellett, ugyanott tekinthető meg a 2013-as Kozma Lajos ösztöndíjasok tárlata is. A 2014. február 21. és április 6. között látogatható kiállításoknak helyt adó Iparművészeti Múzeum (1091 Budapest, Üllői út 33–37.) hétfő kivételével mindennap 10:00 és 18:00 óra között várja a látogatókat.

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj
A 25 éves múltra visszatekintő ösztöndíj eddig közel kétszáz fiatal alkotó számára biztosított lehetőséget az iskolák befejezése utáni, gyakran bizonytalan időszakban innovatív programok és projektek megvalósítására.

A 2013-ban a Magyar Formatervezési Tanács nevében eljáró Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével meghirdetett ösztöndíjpályázat finanszírozásában részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.