Az Európai Szabadalmi Hivatal hágai fellegvárában mutatkoznak be a Magyar Formatervezési Díjas alkotások

A Magyar Formatervezési Tanács nemzetközi tevékenységének újabb eredményeként január 30-ától közel egy hónapon át az Európai Szabadalmi Hivatal (European Patent Office) hágai épületében láthatók a Magyar Formatervezési Díjas alkotások.

A Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével, a nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett Magyar Formatervezési Díj elmúlt 11 évének eredményeit felvonultató tárlat a sikeres delfti szereplés után a holland királyi fővárosban működő európai központi szabadalmi intézménybe kapott megtisztelő meghívást. A tablókon felvonuló korábbi évek legjobbjai, valamint a tárgyi valójukban megjelenő 2011. évi díjazott alkotások - köztük a homokkal töltött Sparrowbag súlyzó, a Tripod háromlábú retró-kandalló, a megújuló energiával működő Antro Solo öko-autó - a technikai újítások területén szakértő nemzetközi közönség előtt mérettetnek meg. A tárlat megmutatja jelenkori innovációinkat, a magyar design erősségét, a kreativitás és manualitás sajátos koktélját, amely egyedi kategóriaként versenyképes lehet, és választ adhat a globalizáció, a világgazdaságban jelentkező új tendenciák kihívásaira.

A megnyitón részt vesz Benoît Battistelli úr, az Európai Szabadalmi Hivatal elnöke, Sümeghy Gyula úr, hágai magyar nagykövet, valamint dr. Bendzsel Miklós úr, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és Magyar Formatervezési Tanács elnöke, az Európai Szabadalmi Szervezet igazgatótanácsának elnökhelyettese.

Az Európai Szabadalmi Hivatal keretein belül működő Amicale szervezet és a Magyar Formatervezési Tanács mellett az események szervezője a Magyarország hágai nagykövetsége, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal hágai irodája (HITA), valamint a Margit Tamás Art & Business Concepts.

Magyar Formatervezési Díj 2000-2011, angol nyelvű kiadvány