Aranyrajszög díj és kiállítás

2012. november 14.

Az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő, a hazai tervezőgrafikus szakma legrangosabb eseményének számító, november 14-25. között zajló Graphifest keretében, két kiállítás is nyílik, valamint szakmai eszmecseréken is részt vehetnek az érdeklődők.

A Aranyrajzszög Társaság (ART) és a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT) idén 11. alkalommal adja át az Aranyrajzszög díjakat,  

A magyar tervezőgrafikusok legjelentősebb szakmai eseményét, a Graphifest fesztivált az Aranyrajzszög Társaság (ART) és a Magyar Tervezőgrafikusok és Tipográfusok Társasága (MATT) rendezi meg a Design Terminálban (1051 Budapest, Erzsébet tér 13.)

A nyitóeseményen, 2012. november 14-én szerdán, 18 órától  11. alkalommal adják át az Aranyrajzszög-díjat, mely a konkrét megrendeléseket megvalósító legjobb grafikai munkákat jutalmazza, illetve kihirdetik a MATT tematikus pályázatának eredményét, mely idén az "Urbánus folklór" témakörében várta az alkotásokat.

A fesztivál ideje alatt a Design Terminál földszintjén látható kiállítás az Aranyrajzszög-díjra, illetve az "Urbánus folklór"- pályázatra beérkezett anyagból válogat.

A fesztivál alatt további szakmai programok is várják az érdeklődőket.

November 15. 17 óra - Attól jó-e a termékdizájn, ha nemzeti színű?
Konferencia a hazai termékek megjelenésével kapcsolatos jó és kevésbé jó tapasztalatokról, tendenciákról, a fejlődés lehetséges útjairól. Az építő jellegű, konszenzuskereső találkozó igyekszik a különböző pólusokat, nézőpontokat közelíteni a hazai áruk professzionális vizuális megjelenésének érdekében.
Az előadásokat kerekasztal beszélgetés és vita követi, a közönség bevonásával.

November 16. 16 óra - Találkozás Wladyslaw Pluta-val, a Krakkói Művészeti Akadémia professzorával - vetítéssel egybekötött beszélgetés.
November 20. 18 óra - Design Fórum
November 22. 18 óra - Design Fórum

További információ:
Szabó Linda
kommunikációs munkatárs
Design Terminál
1051 Budapest Erzsébet tér 13.
sajto [169] designterminal [961] hu
http://www.facebook.com/graphifest