Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj kiállítás

2011. október 4. – november 13. Iparművészeti Múzeum

Az immár 32 éve a hazai design szakma legrangosabb elismeréseként jelen lévő Magyar Formatervezési Díjat október 3-án, az Iparművészeti Múzeumban adja át Prof. dr. Cséfalvay Zoltán államtitkár úr és dr. Bendzsel Miklós, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának és a Magyar Formatervezési Tanács elnöke. A négy kategóriában – termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka – minden idők legtöbb, összesen 302 pályamű érkezett be, amelyből 13 alkotás részesül díjazásban. Különdíjat adományoz a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkársága, az Oktatásért Felelős Államtitkársága, a Nemzeti Innovációs Hivatal, valamint a Magyar Formatervezési Tanács.
Az ünnepélyes gálaest keretében kerül átadásra az idei Design Management Díj is. A 2009-ben útjára indított díj elismeri és bemutatja, hogyan segítheti a design alkalmazása és szakszerű menedzselése egy szervezet célkitűzéseinek megvalósítását, eredményes működését. Az eredményeket bemutató az Iparművészeti Múzeum üvegcsarnokában látható.

Iparművészeti Múzeum, 1091 Budapest, Üllői út 33-37.
A kiállítás 2011. október 4. és november 13. között, hétfő kivételével, naponta 10-18 óráig látogatható, 2011. október 23-án a belépés díjtalan.

Mindkét esemény a szeptember 30. és október 9. között zajló Design Hét Budapest fesztivál része. A 2004-ben útjára indított, a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, a Magyar Formatervezési Tanács és a Design Terminál közös szervezésében megvalósuló Design Hét Budapest alapvető célja a design értékeinek, gazdasági és társadalmi szerepének tudatosítása, a design iránti bizalom növelése.
www.designhet.hu