GOMBOLD ÚJRA! DIVAT A MAGYAR

NYILVÁNOS ÖLTÖZÉKTERVEZÉSI PÁLYÁZAT

 A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, mint az országmárka alakításért felelős tárca, a Design Terminál Nonprofit Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Gombold újra! Divat a magyar címmel közös öltözéktervezési pályázatot hirdet.

A pályázat szeretné felhívni a kortárs hazai és nemzetközi divatszakma, valamint az érdeklődő közönség figyelmét a tradicionális magyar öltözék- és divattörténeti értékeket felhasználó, igényes mindennapi öltözködés fontosságára, a hagyományok modern szemléletű feldolgozására, újraértelmezésére, másrészt a kiemelkedő tehetségű, fiatal hazai divattervezők tevékenységére.

A három kategóriában - látványruha, hétköznapi ruházat, kiegészítők - meghirdetett pályázatra 3-5 darabból álló, akár férfi, akár női ruhákat vagy kiegészítőket tartalmazó kollekciók terveit várják 2011. március 17-ig. A pályázat nyilvános, egyénileg vagy alkotói csoportként lehet rajta részt venni, a fődíj 450.000 forint, valamint egy, a divat világához közvetlenül kapcsolódó, külföldi tanulmányúton való részvétel. A további helyezettek 350.000, illetve 250.000 forint díjazásban részesülnek, valamint különdíj és közönségdíj átadására is sor kerül.

A háromfordulós pályázat lezárásaként, 2011. május 8-án, az Európa Nap programsorozat keretében megrendezendő nagyszabású divatbemutatón vonultatják fel a legjobb pályamunkákat, illetve adják át a díjakat. Valamennyi, a divatbemutatón résztvevő kollekció tervezője, készítője 150.000 forint költségtérítésben részesül.

 

A teljes pályázati kiírás itt érhető el:
GOMBOLD ÚJRA! Divat a magyar

További információ:
Design Terminál Nonprofit Kft.
Tel: +36 (1) 354 4560, +36 (30) 587 1597
E-mail: gomboldujra [169] designterminal [961] hu