Díjátadás az első Magyar Munkaruha Design Pályázaton

2011. október 6.
 

A Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület első ízben hirdetett Magyar Munkaruha Design pályázatot (MMD) a professzionális tervezők és diákok közreműködésével. A pályázaton a Magyar Formatervezési Tanács is közreműködött és különdíjat ajánlott fel.

A zsűri a beérkezett 14 pályamunkát - Személy- és vagyonvédelem kategóriában hatot (2 tervező és 4 diák pályázatát), a Supermarketek világa kategóriában 8 pályamunkát (5 tervező és 3 diák pályázatát) - három fordulóban értékelte.

A zsűri tagjai voltak: Dr. Pataki Pál vezérigazgató (Innovatext Zrt.) - a zsűri elnöke; Bajczár Éva iparművész (Bajczár Trend & Design Bt.); Bánfi Erzsébet könnyűipari mérnök (Kloptex képviselet); Bencze Noémi tervező, könnyűipari mérnök (TMTE); Birtalan Géza elnök (Személy- és Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Kamara - SZVMK Pest M.); Bujáki Ágnes (SZVMK); Kisfaludy Márta DLA tanszékvezető (Óbudai Egyetem); Lakatosné Győri Katalin ügyvezető titkár (TMTE); Majcher Barbara főtanácsos (Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - Magyar Formatervezési Tanács); Sárossy Zsuzsanna designmenedzser; Szurmay László igazságügyi szakértő (SZVMK); és Tankó Judit iparművész (Hungarian Design Mode Kft.).

Az MFT különdíját a Szupermarketek világa kategóriában induló Szigeti Veronika nyerte el, az indoklás szerint pályamunkájában "a női kollekció a design ötletek szempontjából újszerű, az anyag és színpárosítás ötletes, a férfi kollekció színösszeállításával jól összhangban áll".
Az MFT további két, 35 ezer Ft értékű szakkönyvcsomagját a tanulói kategóriában induló, az Óbudai Egyetem színeiben pályázó két csapat, a Super Wear és a Secured Csapat kapta. 

A pályázat eredményhirdetésére 2011. október 6-án (szerdán) 9 órától került sor az "Innovatív textil- és ruhaipari termékek a gazdaság minden területén" c. termékbemutatóval egybekötött konferencián, a BKIK Krisztina körúti Székházában.

A díjazott pályaműveket 2011. szeptember 30-án 14 órától lehetett megtekinteni az óbudai Textilmúzeumban. Itt került sor a záróünnepségre is október 8-án 17 órától, melynek keretében Csala Kriszta design- és művészetelméleti szakember tartott előadást.

Az eredményhirdetés és a kiállítás a Design Hét Budapest programsorozat része volt.