Az Icsid meghirdette a 2011-es Design Világnapja poszterpályázatot

„Milyen hatással van az életedre az ipari formatervezés?” 2011. június 29-én, a negyedik alkalommal megrendezett Design Világnapja alkalmából, az Icsid (International Council of Societies of Industrial Design - Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége) felkéri a tervezőket, szakembereket, a design rajongókat szerte a világon, hogy kezdeményezzenek eseményeket, terjesszék az idei év témáját:

Ipari formatervezés: Miként teszi jobbá az életed?

A szervezet vezetősége ebben az évben olyan témát választott, amely a nyilvánosság figyelmét is ráirányíthatja arra, miként hat ki az ipari formatervezés mindennapi életünkre. A címben megfogalmazott kérdéssel az Icsid olyan nyilvános párbeszédre invitál, amely során egyértelművé válik a designerek mindenhol tetten érhető és meghatározó tevékenységének hatása.

„Az elmúlt három évben június 29-én, a Design Világnapján a szervezett programok és az ünneplés mellett komoly hangsúlyt helyeztünk arra, hogy a figyelem középpontjába állítsuk az egyedülálló tudás és gyakorlat birtokában lévő, designnal foglalkozó szervezeteket, közösségeket és kreatív műhelyeket szerte a világon. Ennek a kérdésnek a felvetésével reményeink szerint olyan dialógust kezdeményezünk, amely révén világossá válik majd, mennyire fontos része a design mindennapjainknak” – nyilatkozta Mark Breitenberg, az Icsid elnöke.

Az Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Tanácsa, az Icsid harmadszor szervezi meg idén a tagországok képzési intézményeiben tanuló hallgatók számára hirdetett Design Világnapja poszterpályázatot. A nyertes pályamű a Design Világnapja 2011 hivatalos posztere lesz, amelyet az Icsid a rendezvénnyel kapcsolatos promócióra használ fel. Mivel a tavalyi évben a nyilvános online szavazás során rekord mennyiségű voks érkezett, így idén ismét lehet szavazni a pályaművekre a világhálón. Az érdeklődők május 10-27. között adhatják le voksukat a www.icsid.org oldalon található galériában.

A Design Világnapja az Icsid és a designszakma kiemelt eseménye, ettől a naptól szavazhatnak majd a tagszervezetek a World Design Impact Díj nyertes alkotására, valamint ekkor találkozhat először a jelölt munkákkal a nagyközönség a szervezet honlapján, megoszthatja véleményét az online galérián.