Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíj pályázat

Előzetes információ a 2011-es pályázatról

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Magyar Szabadalmi Hivatal nevében a Magyar Formatervezési Tanács 2011-ben is meghirdeti a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatot a formatervezői tevékenységet folytató fiatal tervezők részére.
Az elmúlt évek pályázatainak sikerét követve, a 2011-es kiírásban is – a megszokott, önálló alkotómunka mellett – preferáltan megjelennek a gyártó cégek által javasolt, előre meghatározott témák is.
Eddig négy cég küldött témajavaslatot a 2011-es ösztöndíjra. Ezek a témák a mellékletben megtalálhatóak, így már a pályázat megjelenése előtt lehet a cégek profiljával, technológiai lehetőségeivel ismerkedni. A cégek a leendő pályázóknak szívesen biztosítanak konzultációs lehetőséget is.
A pályázati feltételek változatlanok: az ösztöndíjra pályázhat minden 35 év alatti tervező, aki Magyarország területén folytat alkotói tevékenységet és szakirányú, egyetemi diplomával rendelkezik.
A pályázati felhívás megjelenése január elején várható. A teljes felhívás megjelenik majd a Magyar Formatervezési Tanács honlapján (www.mft.org.hu), a Design Terminál Kht. honlapján (www.designterminal.hu), illetve a kiírás átvehető lesz a Budai Rajziskolában is (1123 Budapest, Alkotás u. 45.).

A gyártói együttműködéssel megvalósuló témák rövid ismertetése