A merész újító - Matheidesz Réka nyerte az Ernst & Young díját

Hazánkban 2003 óta adja át az Ernst & Young "Az év üzletembere" díjat. A rangos elismeréssel a sikeres vállalkozások vezetőit díjazzák több kategóriában. Idén "Az év üzletembere" Bodrogai Ferenc, a Forest Papír Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, a "Példakép" Tóth József Péter, a Lipóti Pékség tulajdonosa, ügyvezető igazgatója, a "Jövő ígérete" Perger Péter, a NetPincér.hu alapítója, ügyvezetője, a "Merész újító" pedig Matheidesz Réka, a WAMP (Wasárnapi Művész Piac) alapítója, ügyvezető igazgatója lett. A megbecsülés odaítélésekor nem csupán az adott személy vezetői készségeit, jó kapcsolatépítő képességét, de az általa vezetett cég eredményes működését, növekedési ütemét is figyelembe veszik.

Matheidesz Réka közgazdász végzettségű, szakmai tapasztalatát elsősorban EU-finanszírozású nemzetközi projektek menedzselésében szerezte. Munkája során egyre inkább érdekelni kezdte a művészet és a gazdaság szinergiáinak működése és működtetése, így 2006-ban designer társaival megalapították a WAMP-ot. A vasárnapi művészpiac intézményével egy olyan újfajta együttműködési modellt kívántak bevezetni, amely egy rendszeres, minőségi, a turisták számára is vonzó eseménnyel teszi színesebbé Budapest kulturális életét. A WAMP amellett, hogy formatervezett tárgyakat népszerűsít, jelentősen hozzájárul a tervezők ismertségéhez, s elősegíti munkáik piacra jutását is. A WAMP célja egyfelől az, hogy a minőségi tárgykultúrát népszerűsítse a nagyközönség körében, ugyanakkor fontos szerepet játszik abban is, hogy a designban rejlő művészeti, társadalmi és gazdasági potenciált az üzleti szféra szereplői is felismerjék és kihasználják. A WAMP jelenleg 500 tervezővel működik együtt, s a designvásárok szervezésén túl nemzetközi kiállításokon és versenyeken képviseli, menedzseli a tagokat.

A Magyar Formatervezési Tanács kezdeményezésére 2008-ban a Design Világnapját a június 29-én megrendezett WAMP rendezvényen ünnepelték.