2011 IDA Kongresszus, Tajpej

Kedvezményes regisztráció 2010. december 31-ig.

A Nemzetközi Design Szövetség, az IDA (International Design Alliance - Nemzetközi Design Szövetség) - melynek intézményei, az ICSID (Ipari Formatervezési Társaságok Nemzetközi Szövetsége), az Icograda (Grafikai Társaságok Nemzetközi Szövetsége) és az IFI (Belsőépítészek Nemzetközi Szövetsége) - 2011. október 24. és 26. között tartja első, hagyományteremtő kongresszusát Tajvan fővárosában, Tajpejben, amelyre 2010. december végéig kiemelten kedvezményes áron lehet jelentkezni. Az IDA az ICSID, az ICOGRADA és az IFI által irányított, nonprofit társaságként működő szövetség, melyet a tagszervezetek elnökei mint egyenrangú társelnökök vezetnek. A szövetség célja a formatervezés kollektív képviselete, a formatervezés hasznosításának ösztönzése és értékének növelése a világszervezetekkel, kormányokkal kiépített kapcsolatok révén.
A "2011 IDA Congress Taipei" első alkalommal teremt lehetőséget a nemzetközi design-, grafikai és belsőépítész szervezetek együttes tanácskozására. A kongresszus a design jövőbeni kihívásait, határait, lehetőségeit és korlátait, valamint a design kapcsolatait fogja feltárni, megvitatni, erre utal a találkozó címe is: "Design at the Edges" - A design határain. A neves szakemberek, vezető designerek előadásai öt területet emelnek ki, és elemzik ezen témák és a design metszéspontjait. Ilyen kiemelt téma lesz a gazdasági fejlődés, az internet, a biotechnológia, az urbanisztika és a nemzetközi emigráció helyzete. A kongresszus lehetőséget teremt az alábbi kérdések megvitatására:

  • a gyakorlatban működő design kapcsolata egyéb, a designban érdekelt területekkel, úgy mint tudomány, technológia, államigazgatás, üzleti élet és humanitárius civil szervezetek
  • a határok elmosódása a design egyes területei között; különösen az ipari formatervezés, a vizuális kommunikáció és a belsőépítészet között
  • kiemelkedő, az ágazatok közti határokat feszegető designmunkák, -ötletek és -gondolatok

A jövő évi kongresszus idején kerül sor a Tajvan Nemzetközi Design Expóra is. A nemzetközi kiállítás nagy része 2011. szeptember 30. és október 30. között várja a látogatókat, de egyes színhelyei csak október 22. és 30. között, kilenc napon át látogathatók majd. Az esemény címe megegyezik az IDA kongresszus fő témájával: "Design at the Edges" - A Design határain. A kiemelt témához három alapgondolatot, irányvonalat definiáltak a szervezők; a design a kreativitás állandó platformja, a design korszakalkotó jelentősége, valamint az ideális világ megteremtésének lehetősége a design által. A kiállítók között szerepelnek majd a nemzetközi design-, grafikai és belsőépítészeti munkák kiemelkedő példái, az ázsiai hagyományokat és a jelenkor kreativitását felvonultató tárlatok, a kortárs tajvani designerek sikerei, valamint bemutatkoznak jeles nemzetközi designszervezetek és nagynevű designstúdiók.

A kongresszusra az alábbi oldalon regisztrálhat:
www.2011ida.com

2010. december 31-ig történő jelentkezés és befizetés esetén a részvételi díjból 60% kedvezmény jár. A diákigazolvánnyal rendelkező jelentkezők további kedvezményben részesülnek.