Lezárult a Magyar Formatervezési Díj pályázat és a Design Management Díj felhívás jelentkezési határideje

 

A Magyar Formatervezési Díj elnyerésére a nyilvános pályázatot a Kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter, a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével hirdette meg. A pályázat célja a magyar formatervezés kiemelkedő teljesítményeinek bemutatása és népszerűsítése, a hazai termékek nemzetközi versenyképességének javítása a formatervezés eszközeivel, valamint a hazai formatervezés kiemelkedő alkotóinak elismerése.

Az elmúlt években a design fogalma, eszköztára egyre szélesebb körben beépült a hazai vállalkozások és intézmények mindennapi munkájába. Ennek a folyamatnak az erősítésére, a design céltudatos, eredményes használatának ösztönzésére a Magyar Formatervezési Tanács Design Management Díjat alapított. A Díj célja, hogy bemutassa, hogyan segítheti a design alkalmazása és szakszerű menedzselése egy szervezet célkitűzéseinek megvalósítását, eredményes működését, elismerje ennek kiváló példáit.

A 2009. évi Magyar Formatervezési Díj pályázatra a nevezés és a Design Management Díjra a jelölés határideje lezárult.

A Magyar Formatervezési díjazott alkotások és az év Design Management Díjazottja az őszi Design7 rendezvénysorozat keretében kerülnek bemutatásra.