A Magyar Formatervezési Díj Debrecenben

A Kreativitás és innováció európai évéhez kapcsolódóan kerül sor egy kétnapos rendezvényre Debrecenben. A régiós szereplők (az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség, a Debreceni Egyetem Technológia Transzfer Iroda és a MODEM Modern Debreceni Művészeti Közhasznú Társaság) összefogásának eredményeként május 22-én és 23-án tartandó Gyakorlat, innováció és kreativitás az Észak-Alföldön című konferencia a térség innovatív és kreatív értékeire hívja fel a szakmai és nagyközönség figyelmét.

Az első napon megrendezésre kerülő V. Regionális innovációs konferencia bemutatja a régióban található kiemelten jó gyakorlatokat, projekteket, cégeket. A második napon két fő téma mentén, két külön helyszínen zajlik majd a "régiós nap" és a "kreatív nap".

A konferencia kísérőrendezvényeként a MODEM-ben kiállításon tekinthetők meg a Magyar Formatervezési Díj 2008 díjazott pályamunkái. Látható lesz többek között Gőczey András Gausskereke, egy lábbal hajtható egykerekű sporteszköz, Lenkei Balázs Napkorong névre keresztelt napkollektoros kerti zuhanya, Nagy Richárd magzatvizsgálója, Nyilas Kálmán mobil szélgenerátora, Sümegi Éva fűszercsomagolás terve, valamint az érdeklődők megismerhetik a The Room magazin Lonovics Zoltán tervezte vizuális arculatát is.

A kiállítás helyszíne: MODEM Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.
További információ a programokról a www.innova.eszakalfold.hu oldalon olvasható.