FormaTúra - Vándorkiállítás nyílik Szegeden

Vándorkiállítás és Gazdasági Fórum SzegedenSzegedi Tudományegyetem – József Attila Tanulmányi és Információs Központ – Átrium

A Magyar Formatervezési Díj elmúlt öt évének nyertes alkotásait bemutató sikeres vándorkiállítás utolsó vidéki állomására, Szegedre érkezik. A Formatúra kiállítást november 3-án, 16.00 órakor hab. Orosz István Munkácsy-díjas grafikusművész, érdemes művész, egyetemi tanár, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Formatervezési Tanács tagja nyitja meg. Köszöntőt mond Dr. Horváth Lajos, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke.

A vándorkiállítás kísérő rendezvénye a "Versenyképesség – Innováció – Design" című szakmai gazdasági fórum, melyet a Magyar Szabadalmi Hivatal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Szegedi Tudományegyetem közös szervezésében 2008. november 3-án (hétfő) 14.00 órakor a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ III. szemináriumi termében (Szeged, Ady tér 10.) rendeznek meg.

A szakmai fórum keretében megismerhetjük a Szegedi Tudományegyetem innovációban betöltött regionális feladatát és felelősségét, a corporate-design fontosságát, valamint megtudhatjuk, hogyan használhatjuk jogérvényesítési esetekben az eMAGE adatbázist, illetve mi az az Enterprise Europe Network.A FORMATÚRA – a Magyar Formatervezési Díj-pályázat 2003–2007 díjazottjainak kiállítása megtekinthető az SZTE TIK Átriumában november 15-éig, hétköznap 8.00-20.00 óra között, szombaton 9.00-16.00 óra között.