FormaTúra - Jubileumi Vándorkiállítás nyílt Debrecenben

Vándorkiállítás és Gazdasági Fórum Debrecenben
2008. május 8. Debrecen, Kölcsey Központ

A Magyar Formatervezési Díj elmúlt öt évének nyertes alkotásait bemutató vándorkiállítás május 08-án, 16.30 órakor nyílt meg a debreceni Kölcsey Központban.

A kiállítást Dr. Pataki Pál, az Innovatext - Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Formatervezési Tanács tagja nyitotta meg, a rendezvénynek otthont adó a Kölcsey Rendezvényközpont kulturális menedzserének, Tóth Andrásnak köszöntő szavai után.

A vándorkiállítás kísérő rendezvénye volt a Magyar Szabadalmi Hivatal, a Megyei Kereskedelmi és Hajdú Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében megrendezésre kerülő szakmai gazdasági fórum:  "Versenyképesség - Design és Gazdaság" - témakörben.

A pódiumbeszélgetésre a kiállítás ünnepélyes megnyitója előtt, 14 órától került sor a Kölcsey Központ I. emeleti szekciótermében.
A pódiumbeszélgetést dr. Skultéti Éva, a "házigazda" Hajdú - Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára vezette, és kifejtette véleményét a témakörben Koós Pál formatervező-művész, a Moholy - Nagy Művészeti Egyetem tanszékvezető helyettese, Görömbei Csaba, a Sellaton Zrt. vezérigazgatója. Iparjogvédelmi tájékoztatást Huszár Enikő, a Magyar Szabadalmi Hivatal Iparjogvédelmi Tájékoztatási és Oktatási Központ osztályvezetője adott a résztvevőknek.

A kiállítás június 11-ig, hétfőtől-péntekig, naponta 10-19 óráig látogatható.

A fotókat Fejes Márton készítette.