Formatúra - Jubileumi Vándorkiállítás és Szakmai Fórum Szeged, 2008. november 3.

"Versenyképesség záloga az innováció"

A Magyar Formatervezési Díj elmúlt öt évének nyertes alkotásait bemutató vándorkiállítás november   3 - án, 16 órakor nyílt meg a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában.
A kiállítást Hab. Orosz István Munkácsy - díjas grafikusművész, érdemes művész, egyetemi tanár, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia, a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Formatervezési Tanács tagja nyitotta meg. Köszöntőt mondott Dr. Horváth Lajos a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke.
A Formatúra Vándorkiállítás kísérő rendezvényeként, november 3- án 14. órától "Versenyképesség - Innováció - Design" címmel szakmai fórumnak adott otthont a Szegedi Tudományegyetem TIK Tanácsterme. A téma szakértőinek bevonásával, szakmai fórum keretében nyílt lehetőség az innováció szerepének megvitatására a gazdaság, valamint az oktatás aspektusából.
A meghívott szakembereket köszöntötte Dr. Horváth Lajos a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, aki köszöntőjében felhívta a figyelmet a kamarák szerepére, jelentőségére a vállalkozások innovációs törekvéseinek támogatásában. Dr. Dombi András, a Szegedi Tudományegyetem Kutatásfejlesztési és Innovációs igazgatója, a Szegedi Tudományegyetem regionális innovációs feladatairól és felelősségéről tartott prezentációt. Szekeres Ferenc, Szegedi Tudományegyetem grafikusművész tanára, a corporate-design, vizualitás kultúra formáló erejét emelte ki előadásában, érdekes példákon levezetve. Vadász Ágnes, a Magyar Szabadalmi Hivatal Iparjogvédelmi Tájékoztatási és Oktatási Központ igazgatóhelyettesének prezentációjából megtudhattuk, hogyan használhatjuk jogérvényesítési esetekben az eMAGE adatbázist. Juhász Csilla a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara - Enterprise Europe Network - regionális vezetője, az Enterprise Europe Network tevékenységét mutatta be a jelenlévőknek.

***

A FORMATÚRA - a Magyar Formatervezési Díjpályázat 2003-2007 díjazottjainak kiállítása megtekinthető az SZTE TIK átriumában november 15-éig, hétköznap 8.00-20.00 óra között, szombaton 9.00-16.00 óra között.

Várjuk megtisztelő látogatásukat!

 

 

a fotókat Kocsis Zoltán készítette