FormaTúra - Jubileumi Vándorkiállítás Debrecenben

 

A Magyar Formatervezési Díj díjazottainak kiállítása 2003 - 2007

A Magyar Szabadalmi Hivatal Magyar Formatervezési Tanácsa 2003-ban a kor szelleméhez igazította a közel 30 éve alapított Magyar Formatervezési Díjpályázatot, ami rövid idő alatt a hazai designszakma legrangosabb elismerésévé vált. A reformtörekvések visszaigazolódni látszanak, amiről most a nagyközönség Sopron és Győr után első ízben, Debrecenben is meggyőződhet.

Az elmúlt öt esztendő termék-, vizuális kommunikáció, terv- és diákmunka-kategóriákban kiemelkedő teljesítményt nyújtó pályázat nyerteseinek, különdíjasainak, és kiemelt pályázóinak a munkáit mutatja be a vándorkiállítás. A tárlaton megtekinthető 67 pályamunka, mindennapi életünk tárgyai, eszközei csakúgy, mint a papírra vetett innovatív elképzelések és ötletek, melyek még gyártóra várnak. A kis- és középvállalkozások számára a design a versenyképesség egyik fontos eszköze. A kiállítás a szellemi innováció segítségével nemcsak tájékoztatni kíván, hanem aktivizálni is Debrecen és a városhoz kapcsolódó régió gazdaságát, egy-egy sikeres termék gyártásának, szolgáltatás működtetésének potenciális lehetőségével. Ilyen termék lehet, akár a díjazott debreceni alkotó, Sipos Péter munkája is, a country nyereg és heveder.

A Vándorkiállítás helyszíne: Kölcsey Központ I. emelet – Debrecen, Hunyadi utca 1-3.
A megnyitó időpontja: 2008. május 8. (csütörtök) 16.30. óra
A kiállítás június 11-ig, hétfőtől–péntekig, naponta 10–19 óráig látogatható.

A FormaTúra - Magyar Formatervezési Díjpályázat 2003-2007 díjnyertes alkotásaiból rendezett kiállítást megnyitja:
dr. Pataki Pál, az Innovatext – Textilipari Műszaki Fejlesztő és Vizsgáló Intézet Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Formatervezési Tanács tagja.