Designpolisz? Fókuszban a design - fókuszban Miskolc!

 

FormaTúra Vándorkiállítás - Miskolcon

A Magyar Szabadalmi Hivatal Formatervezési Tanácsának és a Miskolci Egyetem együttműködésének eredményeként - a budapesti Iparművészeti Múzeum után - első ízben Miskolcon is megtekinthetők lesznek az elmúlt öt év Magyar Formatervezési Díjas alkotásai, termék-, vizuális kommunikáció, terv- és diákmunka-kategóriákban.
A design, a kreatív forma mindennapi életünk kultúrájának nélkülözhetetlen részévé vált, de a tudomány, a gazdasági élet, a technikai fejlődés nélkülözhetetlen mozgatórugója is egyben. A tárlaton megtekinthetők lesznek hétköznapjaink tárgyai, eszközei csakúgy, mint a papírra vetett innovatív elképzelések és ötletek, melyek még gyártóra várnak, talán éppen Miskolcon. A kiállítás nemcsak tájékoztatni kíván, népszerűsíteni a design-gondolkodást, hanem aktivizálni Észak-Magyarország legnagyobb fejlődési potenciállal rendelkező, leendő technopoliszát, Miskolcot, és a városhoz kapcsolódó régió gazdaságát - a szellemi innováció segítségével, egy-egy sikeres termék gyártásának, szolgáltatás működtetésének potenciális lehetőségével, a kreatív gondolatok áramlásának támogatásával.
Ebbe a már-már futurisztikus, de mégis emberközpontú, az anyag és a szellem harmóniáját tükröző, néha extrémnek tűnő formavilágba enged majd betekintést a várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó FormaTúra Vándorkiállítás.

Nem véletlen tehát, hogy a vándorkiállítás kísérő rendezvényén "Az innováció, design a településfejlesztésben" - címmel a téma szakértőinek bevonásával, szakmai fórum keretében nyílik lehetőség majd a térség lehetséges gazdasági - kulturális - társadalmi kitörési pontjainak megvitatására. A rendezvény védnökei: Prof. Dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora valamint Dr. Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke.

A kiállítást a Miskolci Egyetem Galériájában, ünnepélyes keretek között szeptember
10-én délután 14 órakor Prof. Dr. Dobróka Mihály, a Miskolci Egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettese, valamint Pohárnok Mihály, a Design Terminál Kht. ügyvezető igazgatója, a Magyar Formatervezési Tanács tagja nyitja meg.

A kiállítás szeptember 28-ig, hétfőtől-péntekig 09-16 óra között, szeptember 26-án 10-24 óra között tekinthető meg.

Tegye meg az első lépést, nyerjen betekintést Ön is a XXI. század izgatóan gazdag magyar formavilágába, szeretettel várjuk kiállításunkra!

Sajtóinformáció:
Rail Montage Kft.
Kovács Árpád: 30/551-2454
prconsulting11 [169] gmail [961] com