A 2007. évi ösztöndíjasok beszámoló kiállítása

 

Iparművészeti Múzeum
2008. március 1 - március 16.

A hagyományokhoz híven, a Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjasok idei kiállításán három "évfolyam" szerepel: a pályázat új nyertesei mellett, azok a fiatal tervezők is bemutatják friss, vagy továbbfejlesztett munkáikat, akik az elmúlt években kiérdemelték az ösztöndíj meghosszabbítását. Így összesen tizenhét termék- illetve termékcsalád és terv tekinthető meg a tárlaton.
Az idei kiállítás ismét együtt mutatja be a Moholy-Nagy László formatervező és a Kozma Lajos kézműves iparművész-ösztöndíjasok munkáit. A szűkebb szakmán túl, az érdeklődő közönségnek is szól a kiállítás, hiszen a rajzos vázlattervek, fotódokumentációk mellett, az ösztöndíjasok által tervezett tárgyak is szerepelnek.
A rendezvény fő vonzereje elsősorban abban rejlik, hogy a fiatal formatervezők - részben életkoruknál fogva, részben tehetségükből adódóan - jó néhány új problémát vetnek fel, illetve újszerű módon közelítenek és oldanak meg kérdéseket. A tárgy- és környezetkultúra fontosságára fogékony érdeklődők számos érdekes ötletfelvetéssel és tárggyal találkozhatnak.
A 2007-es ösztöndíjasok változatos témákon dolgoztak. Felöltöztettek nagyvárosi nomádokat, terveztek mozgásfejlesztő játékrendszert, tavi vitorlást és interaktív @-széket, valamint megpróbálkoztak egy elfeledett hungarikum újjáélesztésével is.
A tárlat 2008. március 1-jétől március 16-áig, az Iparművészeti Múzeumban, hétfő kivételével, 10-től 18 óráig látogatható. A megnyitó időpontja február 29., 16 óra.
A 2008-as évre kiírt Moholy-Nagy László Formatervezési ösztöndíjpályázat nyertesei a kiállítás megnyitóján kerülnek kihirdetésre.

A kiállítás katalógusa itt letölthető.

 

Fotók: Szabó Péter