Sajtóközlemény

 

 

2007. augusztus 9.

Design7 - 2007

 

Design Hét 2007 - Design: egy új esély
 

 

A Design Terminál Kht. a Magyar Formatervezési Tanács védnökségével 2007. október 8-14. között negyedik alkalommal rendezi meg a fővárosban a Design Hét című programsorozatot, amely az előző év gyakorlatának megfelelően egy központi gondolathoz kapcsolódik. A szervezők kiemelt célja, a designban rejlő, illetve a design által kínált lehetőségek és esélyek bemutatása. A formatervezés határterületeit is magukban foglaló események egyértelműen rávilágítanak arra a tényre, hogy a tárgyak mögött megbúvó szellemi tartalom olyan - számokban is kifejezhető - hozzáadott értéket jelent, amely jelentősen javíthatja egy adott termék, vállalkozás piaci sikerének esélyeit.
A hét során tizenegy magyar vonatkozású kiállítás mellett látható lesz környezetbarát dán Christiania Trike, a francia Observeur du Design látványos válogatása, továbbá a prágai Design Blok két tárlata, és bemutatkozik a finn Hothouse, a lengyel Knock-out Design, Bianca Koczan német divattervező, valamint az észt Tarmo Luisk.
Hagyományosan a rendezvény részét képezi a Magyar Formatervezési Díj 2007. évi pályázati anyagának és nyerteseinek felvonultatása az Iparművészeti Múzeumban.
Idén első ízben kerül megrendezésre a tervezőgrafikusok és tipográfusok seregszemléje, az I. Graphifest, amelynek keretében az Aranyrajzszög Díj és a Helvetica Magyarországon című pályázat eredményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Emellett további négy nemzetközi pályázat anyaga jelenik meg kiállítás, díjátadó, illetve előadás keretében.
A meglévő szellemi tőke menedzselésének fontosságát kívánja hangsúlyozni a Magyar Formatervezési Tanáccsal közösen szervezett kétnapos workshop rangos külföldi előadók és a hazai design meghatározó szereplőinek részvételével, amely a gyakorló tervezők és pályakezdő fiatalok tevékenységét hivatott segíteni. Szintén a hazai alkotók jobb megismertetését és későbbi érvényesülésének esélyét növeli a 80 friss diplomás munkáit több mint 60 üzletben bemutató Próbajárat program.
A több mint 70 esemény közötti könnyebb eligazodást segítik a város forgalmas közterein elhelyezett, térképpel ellátott és alternatív pihenőbútorokkal berendezett Design Hét Infopontok is, lehetőséget kínálva a pihenésre és az ismerkedésre a környezettudatos designnal.

 

További információ a média számára:
Fábics Natália
Arven PR & Communications
Tel.: +36-30/924-42-24
E-mail:design7 [169] arvenpr [961] hu

designterminal.hu