Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj ösztöndíjasainak kiállítása

 

A Moholy-Nagy László formatervezési ösztöndíjasok és a Kozma Lajos kézműves iparművészeti ösztöndíjasok közös kiállításon mutatják be 2006-os munkájukat az Iparművészeti Múzeumban. A kiállítás összesen harminckét fiatal alkotót mutat be, a szűkebb szakmán túl a formakultúra iránt fogékony nagyközönségnek is.
A pályázatra azok a 35. évüket még be nem töltött, szakirányú diplomával rendelkező tervezők jelentkezhetnek - egy szakmailag megalapozott programmal és feladattervvel -, akik önálló, alkotói tevékenységet folytatnak. Azt ösztöndíj odaítéléséről szakmai testület, az ösztöndíjbizottság dönt. Az ösztöndíjasok minden évben írásban, szóbeli beszámolón és nyilvános kiállításon adnak számot a végzett éves munkáról.
A 2006. évi ösztöndíjprogramot a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Formatervezési Tanács közösen hirdette meg. Az ösztöndíjprogram lebonyolításáról a Magyar Formatervezési Tanács Irodája gondoskodik. A kiállítást a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Megnyitó: 2007. február 6., kedd, 16 óra
Helyszín: Iparművészeti Múzeum, Budapest IX., Üllői út 33-37.