Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj ösztöndíjasainak kiállítása

Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj ösztöndíjasainak kiállítása

Az Iparművészeti Múzeumban február 10-ével kezdődően mutatják be a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj ösztöndíjasainak 2005. évi munkáit felvonultató kiállítást. A szakmai közönségen túl a formakultúra iránt fogékony közönség rajzos vázlatterveket, fotódokumentációkat és az ösztöndíjasok által tervezett tárgyakat tekintheti meg március 5-éig.

Az öt első-, hét másod- és öt harmadéves, összesen 17 ösztöndíjas munkáját felvonultató tárlat új problémákat vet fel, illetve újszerű módon közelít és old meg kérdéseket.

A pályázatra azok a 35. évet még be nem töltött, szakirányú diplomával rendelkező tervezők jelentkezhetnek - egy szakmailag megalapozott programmal és feladattervvel - , akik önálló, alkotói tevékenységet folytatnak. Azt ösztöndíj odaítéléséről szakmai testület, az ösztöndíjbizottság dönt. Az ösztöndíjasok minden évben írásban, szóbeli beszámolón és nyilvános kiállításon adnak számot a végzett éves munkáról.

A 2005. évi ösztöndíjprogramot a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Magyar Formatervezési Tanács közösen hirdette meg. Az ösztöndíjprogram lebonyolításáról a Magyar Formatervezési Tanács Irodája gondoskodik.

Megnyitó: 2006. február 10., péntek, 16 óra

Helyszín: Iparművészeti Múzeum, Budapest IX., Üllői út 33- 37.