Csordás Zoltán Eulda Best of Nation Díjat nyert az MFT-logójáért

 

Az Eulda European Logo Design Award pályázatát grafikusok számára hirdetik meg évente, abból a célból, hogy megtalálják Európa legjobb logóit. A zsűrit három, egyenként tíz főből álló csoport alkotja, melyek a Pan-European Brand Design Associationt képviselő designerekből (közöttük van Nagy Alexandra, a Paqtrade Kft. ügyvezetője), a Marketing Forumot képviselő üzleti szakemberekből és beruházókból, valamint "outsiderekből", azaz az egyes logók célközönségét képviselő emberekből állnak
Novemberben tették közzé az Eulda 2006 - még augusztusban kihirdetett - nyertes munkáit a szervezők honlapján. A Best of Europe Award-ot (az Európa Legjobbja Díjat) a portugál Joao Pacheco kapta Sociedade de Desenvolvimento do Norte da Madeira számára készített Grutas e Centro do Vulcanismo című logójával. A Best of Nation Award-ot (A Nemzet Legjobbja Díjat) - 29 társa mellett - Csordás Zoltán nyerte el a Magyar Formatervezési Tanács logójáért. A grafika elsősorban szellemes megoldásaival emelkedik ki: egyazon forma háromféle elrendezése révén három különböző betűt képez.
Csordás Zoltán 1969-ben született, s húszéves kora óta mint grafikus és art director dolgozott különböző hazai stúdióknál és nemzetközi ügynökségeknél. 2005 óta szabadúszó. Legjelentősebb munkái arculattervek, beleértve a hozzájuk kapcsolódó weboldalak dizájnját is (Losonczi Áron találmányának, a Litracon üvegbeton arculata és weboldala; a 40th International Chemistry Olympiad 2008 Budapest logója; a One World Kft. logója és weboldala; A Central Eastern European Banking Advisors Ltd. arculata; a New Orleans Music Club arculata és weboldala; Bat Café - British American Tobacco Hungary arculata, a Callwitz-pipa és a Gyöngy magazin arculata; a Csiky Gergely Színház weboldala stb). Számos plakát és reklámgrafika fűződik a nevéhez, melyeket főként a Csiky Gergely Színház számára készített.
Csordás Zoltán munkáit a tervező frissen elkészült weblapja, a www.csordi.hu mutatja be.