Composites-on-Tour-2 - a pályázatra lezárult a jelentkezés

 

A Composites-on-Tour-2 projekt nyolc európai szervezet (öt designközpont, két egyetem és egy, a kompozitanyagokat népszerűsítő szervezet) együttműködése nyomán született meg. Az Európai Bizottság "Kutatás, technológiai fejlesztés és demonstráció" programjában a "Tudomány és Társadalom" alprogram keretén belül szervezett projekt célja, hogy a tudományt és a formatervezést összekapcsolva, közelebb hozza a közvéleményhez a kompozittechnológiát. A projektben két magyar szervezet vesz részt, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Formatervezési Tanács.

A projekt magja, a nyilvános pályázat, lezárult. A bírálóbizottság szeptemberben ül össze, az angol sztár-designer, Ron Arad vezetésével. A neves, nemzetközi szakemberekből álló bizottságban hazánkat Zalavári József formatervező képviseli.

A nyertes alkotások először Brüsszelben, a Design Flanders galériájában, 2007. február 23-tól kerülnek bemutatásra, majd ezt követően a kiállítás végigjárja a konzorcium tagországait. Magyarországra a tervek szerint 2007 júniusában érkezik a kiállítás.

A pályázat és a projekt leírása megtalálható a Composites-on-Tour-2 weboldalán.