WORTH II Partnership Projekt felhívás – meghosszabbítva február 22-ig!

A felhívásra meghosszabbított határidő mellett 2023. február 22-én 17 óráig lehet jelentkezni. A határidő lejárta előtt a szervezők az online folyamat megkönnyítését, a felmerülő kérdések megválaszolására szolgáló webináriumot hirdettek: ezek február 10-én, illetve 15-én 11 órától lesznek.
 

2023. február 10. péntek, 11:00  CET                regisztráció
2023. február 15. kedd, 11:00 CET                    regisztráció
 

A WORTH projektet az Európai Bizottság kis- és közepes vállalkozásait támogató COSME programja indította el. A WORTH határokon átnyúló és tudományterületen átívelő európai együttműködések kialakítását támogatja értékteremtő, újító designfejlesztések létrehozására.

A WORTH az egyetlen olyan európai projekt, amelyben a designerek, a kis- és középvállalkozók, a gyártók és a techszféra szolgáltatói egymással együttműködve fejlesztenek ki innovatív, designközpontú üzleti ötleteket. A program fókuszában olyan, az életmódhoz kapcsolódó iparágak állnak, mint például a divatipar, a lakberendezés vagy belsőépítészet.

A WORTH első ciklusában 2017-2020 között összesen 152 nemzetközi projektpartnerség megvalósulásához járult hozzá, összesen 349 partner összekapcsolásával 34 EU-COSME ország bevonásával.

A WORTH II első felhívásában 65 projektet választottak ki, amelyek jelenleg megvalósítási fázisban vannak. A kiválasztott projekt partnerségek inkubációs programban részesülnek, amely a következőkből áll:

- Pénzügyi támogatás, akár 10 ezer euró értékben. Egyes, további követelményeknek megfelelő kiemelkedő projektek akár 20 ezer euró támogatásban is részesülhetnek (a feltételek részletesen megtalálhatóak: https://worth-partnership.ec.europa.eu/helpdesk-area_en)
- Személyre szabott mentorprogram. A 10 hónapos időtartam során egy elkötelezett mentor fogja segíteni a projektrésztvevőket.
- Részvétel két design eseményen, egy online és egy offline rendezvényen.
- Mentorálás
- Szektorokon átívelő nemzetközi szakmai kapcsolatépítés, networking eseményeken való részvétel
- Nemzetközi promóció és kommunikáció
- WORTH gallery oldalon való megjelenés szakmai profillal

Regisztrációs felület és további információk: https://worth.ems-carsa.com/user/registration

2023/02/10