Stratégiai szövetségre lépett a Hungexpo Zrt. és a Design Hét Budapest fesztivál

Stratégiai szövetségre lépett a Hungexpo Zrt.-vel a Design Hét Budapest fesztivál. Az együttműködés keretében a Design Hét Budapest a Hungexpo Zrt. szervezésében megvalósuló, OTTHONDesign szakkiállítás szervezőivel karöltve egy olyan új projekt létrehozásában működött aktívan közre, mely elsősorban a hazai designerek bemutatkozását, népszerűsítését, piacra lépését és piacszerzését hivatott elősegíteni.

Az új programelem Pure Design néven, önálló arculattal rendelkező standcsoportként debütált a 2018 áprilisában megszervezett Construma Építőipari Szakkiállítással egyidőben, az OTTHONDesign szakkiállításon. A Pure Design keretében önálló standon mutatkozott be a nagyközönségnek két bútortervező és -kivitelező vállalkozás: a Yoza Design és a Hannabi, emellett a Design Hét Budapest is önálló standon várta az érdeklődőket. Mivel a Pure Design platform elsődleges célja a szemléletformálás, a hazai designerek és a nagyközönség közötti kapcsolatteremtés és az edukáció, a Design Hét Budapest egy edukatív teszttel várta standján a látogatókat, melynek segítségével a játékos kedvű érdeklődők felfedezhették, mely magyar designtárgy illik leginkább életmódjukhoz.

A Design Hét Budapest az OTTHONDesign szakkiállításra időzítette a Budapest Design Map térkép idei változatának bemutatását is, mely nagy sikert aratott a közönség körében. A mintegy 150 budapesti designvállalkozást térképre helyező kiadványról, mely a főváros mintegy 200 pontján kerül ingyenesen terjesztésre, a Hungexpo Zrt. által szervezett kerekasztal-beszélgetésen is szó esett, mely az OTTHONDesign szakkiállítás és a Design Hét Budapest illetve más partnerek együttműködését vázolta fel az érdeklődők számára. Mint a kerekasztal-beszélgetés során Osvárt Judit, a Design Hét Budapest kurátora elmondta, a „Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Design Hét Budapestet szervező Magyar Formatervezési Tanács számára elsődleges fontosságú a szakmai és nagyközönséggel való minél intenzívebb kapcsolat, melynek új és kiemelten nagy jelentőségű eszköze lehet az OTTHONDesign szakkiállítással való együttműködés – a Pure Design projekt keretein belül és azon túl is.”

Mint a kerekasztalbeszélgetésen elhangzott, az OTTHONDesign szakkiállítás az idei évtől kezdődően nem évente egy, hanem két alkalommal kerül megrendezésre, így az együttműködés következő, kibővített és új elemekkel gazdagodó állomása az október 12-14. között megrendezésre kerülő rendezvény lesz, melyre kiemelt programelemként tekint az október 5. és 19. között megvalósuló Design Hét Budapest projektstábja. 

2018/04/26