New European Bauhaus-díj 2022

Az Európai Bizottság tavaly első ízben hirdette meg a New European Bauhaus-díj pályázatát, melyre több mint kétezer pályázat érkezett szerte Európából. Az elismerésre idén négy kategóriában pályázhatnak vállalkozások, nonprofit szervezetek, intézmények a NEB szellemiségét tükröző, az esztétika, fenntarthatóság és inkluzivitás értékeit ötvöző projektjeik, termékeik, szolgáltatásaik elismerésére. Emellett szintén a négy tematikus kategóriában mérettethetik meg a fiatal tehetségek új ötleteiket, illetve megvalósított projekteket.

A négy kiemelt tematikus kategória, melyek egyben a New European Bauhaus szellemiségének gyakorlati megvalósulását hivatottak tükrözni, az alábbiak:

  • A természettel való kapcsolat újrafelfedezése
  • A valahová tartozás érzésének újbóli felismerése
  • Azon emberek, helyek priorizálása, akik és amelyek leginkább szükséget szenvednek
  • Körkörös gazdasági ökoszisztéma kialakítása, az életciklus gondolkodás támogatása

A pályázat célja, hogy olyan inspiráló példákat állítson elénk, melyek részévé válhatnak mindennapi életünknek, közvetlen környezetünknek és élményeinknek.

Minden kategória díjazottja 30.000 euró pénzdíjban és kommunikációs szolgáltatásban részesül, emellett további kiemelt pályaművek 20.000 euró pénzdíjban és kommunikációs szolgáltatásban részesülhetnek. A fiatal tehetséges kategóriánként 15.000 euró pénzdíjban és kommunikációs szolgáltatásban, további kiemelt pályaművek 10.000 euró euró pénzdíjban és kommunikációs szolgáltatásban részesülhetnek.

Jelentkezési határidő: 2022. február 28. 19:00 óra

További információ és jelentkezés: https://europa.eu/new-european-bauhaus/get-involved/2022-prizes_en

A tavalyi év elismertjei, a díjátadás videója elérhető: https://europa.eu/new-european-bauhaus/get-involved/2021-prizes_en

2022/02/08