MOHOLY EXTRA

Április 23-án kerül sor a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) szervezésében a 2017-es Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjasok féléves programjait ismertető prezentációkra, valamint a kivitelezett projekteket bemutató kiállítás megnyitójára. A Zipernowszky házban 17:00 órai kezdettel induló program során a fiatalok és munkáik bemutatkozását követően, bejelentik az Öszöntöndíjprogram következő, 2018-as évének ösztöndíj-nyerteseit is. (Teljes programot lásd alább.)

A majd harminc éve működő Moholy-Nagy Formatervezési Ösztöndíjprogram évről évre újabb és újabb, izgalmas, innovatív design projektek, kísérletek megvalósítására nyújt lehetőséget az ifjú alkotók, illetve a design elmélet és menedzsment területén működő fiatalok számára. Eddig száznál is több fiatal, hazai designernek biztosított lehetőséget a szakmai fejlődésre, tehetsége kibontakoztatására. A mára már egyre jelentősebb ipari, gyártói részvétellel kiegészült, és gazdasági döntéshozói figyelemmel kísért program célja elősegíteni a hazai design társadalmi beágyazódását, innovációs folyamatokba, nemzetgazdaságba való integrációját. Segíteni az alkotó munkát folytató tervezők sikeres pályakezdését lehetőséget biztosítva saját kezdeményezésű, vagy gyártói együttműködésben megvalósított projektek létrehozására.

 

PROGRAMAÁNLÓ

MOHOLY EXTRA: Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjprogram 2017.

nyilvános prezentáció és kiállításmegnyitó

2018. április 23. hétfő, 17:00

Zipernowsky ház, 1114 Budapest, Bartók Béla út 33.

Az esemény Facebook oldala.

Az ösztöndíjasok munkái 2018. május 31-ig tekinthetők meg a Zipernowsky házban.

Nyitva: H-Cs: 10:00-18:00, P: 11:00-17:00

A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet 2018. április 19-ig: mfti [169] hipo [961] gov [961] hu

 

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázat

Az ösztöndíjpályázatot a fiatal, önálló alkotói munkát folytató tervezők, designerek, design elméleti szakemberek részére írják ki, évente egy alkalommal. A pályázat nyertesei fejenként havi bruttó 150.000 forint ösztöndíjban részesülnek, összesen 6 hónapon keresztül, melynek végén a nagyközönségnek kiállítás keretében, míg az ösztöndíjbizottságnak írásos és szóbeli beszámolóban mutatják be munkájuk eredményeit. A pályázatra jelentkezhetett minden, 35. életévét még be nem töltött fiatal, szakirányú diplomával rendelkező designer, tervező, vagy design elméleti szakember, aki Magyarország területén folytat alkotói, vagy design elméleti, menedzsment tevékenységet.

A 2017-ben a Magyar Formatervezési Tanács nevében eljáró Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. pénzügyi lebonyolítói közreműködésével meghirdetett ösztöndíjpályázat finanszírozásában részt vett az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., a Nyír-Demonich Zrt. és a Planet-Gép Kft.

További információ: facebook.com/magyarformatervezesidij

Meghívó és a részletes program» 

 

2018/04/19