Megnyílt a jelentkezés a 2020. évi Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj pályázatra

A pályázat határideje a járványügyi veszélyhelyzet miatt módosulhat, kérjük az aktuális tájékoztatások érdekében kísérje figyelemmel honlapunkat.

Elindult a pályázati időszak a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjpályázatra, melyre 2020. április 1-ig várják a fiatal alkotók, tervezők és designelméleti kutatók jelentkezéseit. A hathónapos, 900.000 forint értékű ösztöndíjra 35 évnél fiatalabb, szakirányú (BA, BSc, MA, MSc) művészeti, illetve designer és designelméleti egyetemi diplomával rendelkező, Magyarországon működő alkotók jelentkezhetnek.

Az ösztöndíjpályázat részletes kiírása itt olvasható»

Az elmúlt több mint harminc évben a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjprogram kétszáznál is több fiatal tervezőnek és designelméleti szakembernek biztosított lehetőséget a szakmai fejlődésre, tehetsége kibontakoztatására. Az egyre jelentősebb ipari, gyártói részvétellel kiegészült, és gazdasági döntéshozói figyelemmel kísért program lehetőséget biztosít saját kezdeményezésű, vagy gyártói együttműködésben megvalósított tervezési és kutatási projektek létrehozására. A féléves folyamat során az alkotók elmélyülhetnek kutatási területükben, kíváló szakmai támogatás mellett fejleszthetik termékeiket és piacképes üzleti modellt építhetnek fel.

Az önálló tervezői vagy kutatási projekt mellett a jelentkezők gyártói együttműködésben kiírt négy témakörökben is pályázhatnak. A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által kiírt feladatban egy multifunkcionális, szervíz konyhai kiszolgálásba illeszkedő étkészlet kialakítása a cél.

Szakmai partnerként a MAFORM két feladatkiírása is szerepel: az interaktív közlekedésen belül egy termék-felhasználói interakciós viszonyrendszernek és elemeinek tervezése az egyik választható feladat, illetve a blockchain technológia mindennapos felhasználási lehetőségeinek, és tárgykultúránkra gyakorolt lehetséges hatásainak kutatása a másik.

A programhoz újonnan csatlakozó Varkoly Fiai Kft. kiírásában egy kárpitos ülőgarnitúra tervezése a feladat.

A pályázatokat április 1-ig várja a Magyar Formatervezési Tanács Irodája, elektronikus és nyomtatott formában.

2020/02/19